Öt hónap után távozik a Debreceni VSC-től Jurij Habovda, aki információink szerint szombaton közös megegyezéssel szerződést bontott a debreceni klubbal, így szabadon igazolható játékosként kereshet magának új csapatot.

A csakfoci.hu az értesüléssel kapcsolatban megkereste a futballistát, aki honlapunknak a következőket nyilatkozta.

Valóban közös megegyezéssel bontottunk szerződést. A részletekről egyelőre nem szeretnék nyilatkozni. Mindenesetre a legjobbat kívánom a Debrecennek – mondta a 31 esztendős védő, aki maradhatott volna az NB II-re is akár – ahol amúgy nem lehetnek légiósok – , de a felek inkább az elválás mellett döntöttek.

A magyar felmenőkkel is rendelkező ukrán jobbhátvéd a mögöttünk hagyott szezonban összesen 16 mérkőzésen játszott – ebből hatszor az akkor még NB I-es DVSC-ben, és tízszer az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladásban.

Habovda három éve játszik Magyarországon. Az első évben a Balmazújváros alapembere volt, összesen 38 mérkőzésen lépett pályára, két gólt rúgott és egy gólpasszt jegyzett. A második évében a Haladásban futballozott, melynek színeiben szintén alapembernek számított 42 lejátszott meccsel a háta mögött – egy gólja mellett öt assziszttal segítette társait.

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS: