A nyáron átalakulások történtek a DVSC vezetésében és tulajdonosi hátterében: közel százszázalékos tulajdonrésze lett Debrecen városának a Lokiban, a 73 százalékos tulajdoni hányadot birtokló Szima Gábor közel 19 év után távozott a klub éléről, ahová a korábban a DVSC női kézicsapatánál is szerepet vállaló Szabó Pétert jelölték, a vezetésben továbbra is számítottak Róka Gézára, aki addig cégvezetőként tevékenykedett, míg a szakmai igazgató a játékosként visszavonuló Tőzsér Dániel lett.

Augusztus 17-én aztán magánemberek egy csoportja megalakította a DVSC Egyesületet, amit a DVSC Futball Zrt. leendő tulajdonosának szántak, és a tervek szerint később sportholdinggá alakulhat majd át, hogy a Loki egységes sportirányítás alá essen.

Ősszel egy komoly, debreceni kötődésű főszponzor érkezését is bejelentették a hajdúságiak, de ugyancsak fontos mérföldkő volt Dzsudzsák Balázs visszatérése is.

“Most sem kisebbek az ambícióink, mint amilyenek az aranykorban voltak”

A debreceniek pénteken újabb jelentős változásról számoltak be:

a DVSC átvétele jogilag is megtörtént, azaz új korszakot nyitottak a klubnál, amelynek (illetve a gazdasági társaságnak) immáron a DVSC Egyesület a 60 százalékos többségi tulajdonosa, az önkormányzat részesedése pedig 24,8 százalék lett.

Az önkormányzat tehát továbbra sem többségi tulajdonos, de perdöntő szava lesz minden fontos kérdésben – írja a Dehír.

Kósa Lajos, a DVSC Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, a Loki elindult az úton, ami az NB I-be visszajutást jelenti.

Nem lesznek most sem kisebbek az ambícióink, mint amilyenek az aranykorban voltak. Az őszi elsőséget nem kell megmagyarázni, de tavasszal már úgy kellene játszani, ahogyan már az NB I-ben szeretne a csapat – idézi a portál Kósát.

Papp László polgármester közölte: a DVSC Zrt. már az új struktúrának megfelelően működött az ősz folyamán. Most azonban jogi értelemben is le tudták zárni a múltat.

Az önkormányzat 39,9 millió forinttal járult hozzá az új tulajdonosi struktúra létrejöttéhez.

A kiesés pillanatában úgy gondoltuk, ha kell, a város főtulajdonossá válik a DVSC-ben – tekintett vissza a debreceni városvezető. – De erre nem volt szükség, hiszen közösségi tulajdonba került a DVSC, mert sikerült az elmúlt hónapokban megmozgatni az üzleti életet, sok támogató állt a város mellé ebben az ügyben is.

Szabó Péter, a DVSC igazgatótanácsának elnöke hangsúlyozta: a klub életében nagyon fontos ponthoz érkeztek most és egy olyan jövőt szeretnének garantálni, amivel minden Loki-szurkoló elégedett lehet.

Mélyről indultunk, de sok minden elindult már pozitív irányba. Az NB II-es bajnokság megnyerése mellett, nekünk a tavasszal már az NB I-re kell készülnünk minden szempontból – fogalmazott a klubvezető.