Dragan Vukmir április elején viszontagságos körülmények között lett a DVTK vezetőedzője, a szakember az akkor harmadik Szegedet hagyta ott a feljutásért harcoló diósgyőriekért. A borsodiak új trénere a klubhonlapnak beszélt arról, mivel telt az eddigi munkája a csapat élén.

– Tovább folytattuk egymás megismerését, egyre többet tudok a játékosokról, ők pedig egyre jobban értik az elképzeléseimet. A teljes hét alatt nagyon jól dolgoztak a fiúk, pozitív érzésekkel várom a hétfői találkozót. Azt láttam, hogy mindenki rendkívül motivált, ez alapján  bárkit nyugodt szívvel pályára küldhetek hétfő este – kezdte Dragan Vukmir.

Vukmir első mérkőzésén a Diósgyőr 0-0-s döntetlen ért el a Tiszakécske ellen, így jelenleg a DVTK csak a harmadik helyen áll, 62 ponttal. Igaz, a második Kecskemétnek is ugyanennyi pontja van.

Mindenképpen pozitívumként értékelem azt a tényt, hogy több ziccert és sok helyzetet tudtunk kialakítani, ám ezeket értékesíteni kell. A hét során igyekeztünk minden játékhelyzetet gyakorolni, de ezek között is kiemelt helyet kapott a kapu elé érkezés, a támadások befejezése.

A Diósgyőr hétfőn a mérsékelt formában lévő Haladás csapatához látogat annak tudatában, hogy a DVTK-nak pontot kell szereznie ahhoz, hogy visszavegye a második helyet a Kecskeméttől.

Az NB II.-ben nincsenek nagy titkok, mindenki tökéletesen ismeri a másikat. Persze a legtöbb csapat teljesítménye hullámzó, sérülés, eltiltás vagy éppen játékrendszer-váltás miatt akár a kezdő 11 összetétele is módosulhat, de nehéz meglepni a másikat. Természetesen felkészültünk a Haladás játékából, de nekünk most még elsősorban saját magunkkal kell foglalkozni, hogy a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani. Hétfő este olyan játékrendszert választunk, ami egyrészt győzelemmel kecsegtet a Haladás ellen, másrészt a pályára lépő játékosok tudását leginkább kihozza. A Haladás sokkal jobb csapat annál, mint amit az eredményei mutatnak, ha megnézzük, akkor a játékuk rendben van, de valami mindig hiányzik az eredményességhez – zárta Vukmir.

Diósgyőr vs. Szeged: “Van egy nagyon furcsa dolog az edzőváltásban” – a sportigazgató szerint érthetetlen, hogy Vukmir a DVTK-kispadra ülhetett