A csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy Tajti Mátyás Lengyelországban folytathatja pályafutását, leendő klubja sejtelmesen, de be is jelentette tulajdonképpen az érkezését. A 21 éves, a Puskás Akadémiánál, majd az FC Barcelona utánpótlásában pallérozódó utánpótlás-válogatott középpályás szerződtetését a lengyel Zagłębie Lubin hétfőn délután hivatalosan is bejelentette, ahol három évre írt alá.

Tajti négy évig játszott Spanyolországban, többek között a Barcelonánál és a Malagánál is megfordult, majd tavaly nyáron tért haza a Diósgyőrhöz, ahol édesapja, Tajti József a klub sportigazgatója, edzője pedig az a Fernando Fernández lett, akivel a spanyol Málagánál is együtt dolgozott már. A mögöttünk hagyott idényben 29 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken öt gólt szerzett.

Az idei szezonban négy meccsen a kezdőben kapott lehetőséget – a Honvéd és az Újpest ellen is gólt rúgott – a legutóbbi Ferencváros elleni bajnokin már a keretben sem volt.

A Zagłębie Lubin 7 forduló után a 13. helyen áll a lengyel Ekstraklasában, az előző idényben viszont a felsőházban végzett az együttes, a 6. pozíciót foglalta el a bajnoki címért és a nemzetközi kupaindulásért zajló rájátszást követően.

Megint klubot vált a korábbi Vidi-szélső, magyar csapattársa is lehet – sajtóhír