A FEB összevont eljárás alapján a Diósgyőrt a Pécs, Nyíregyháza és a Szentlőrinc elleni hazai bajnoki mérkőzésein szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) és mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértésért pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli 1 soron következő mérkőzésre a sportszervezet hazai NB II-es bajnoki mérkőzéseinek otthont adó DVTK Stadion „F”, „G”, „H”, „I” és „J” szektorainak lezárását.

A DVTK már aznap közleményben jelezte: nem kapott hivatalos tájékoztatást a szövetségtől.

Bár a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos weboldalán megjelent egy hír, miszerint a DVTK pénzbüntetésben részesült és egy soron következő mérkőzésére elrendelik a DVTK Stadion egyes szektorainak lezárását, a klub meglepő módon semmilyen formában nem kapott a szövetségtől hivatalos értesítést a döntésről, így egyelőre a DVTK sem tud erre hivatalosan reagálni – írták akkor a dvtk.eu-n megjelent közleményben a borsodiak.

Hétfőn a DVTK újabb közleményben tudatta: fellebbezett a Fegyelmi Bizottságának azon tárgyalás tartása nélkül hozott szeptember 28-i határozata ellen.

Az MLSZ Fellebviteli Bizottsága a határozatot hatályon kívül helyezte és új eljárást rendelt el.

A DVTK az MLSZ Fegyelmi Bizottságának határozatát alapvetően azon okból támadta, mert a Fegyelmi Bizottság úgy hozott döntést az ügyben, hogy nem bocsátotta Klubunk rendelkezésére az ügyben általa értékelt bizonyítékokat és nem adott arra sem lehetőséget, hogy Klubunk álláspontját az üggyel kapcsolatban ki tudja fejteni. A Fellebviteli Bizottság a Diósgyőrnek adott igazat, a FEB 2021. szeptember 28. napján kelt elsőfokú határozatát hatályon kívül helyezte és új eljárást rendelt el – mondta a dvtk.eu-nak Tamás Gábor, a DVTK cégvezetője.

Tamás üdvözölte a döntést, amely megítélése szerint túlmutat az adott ügyön és általános változásokat kell, hogy eredményezzen a Fegyelmi Bizottság eddigi döntéshozatali gyakorlatában. Reméli, a jövőben hasonló ügyekben a kluboknak lehetőségük lesz a bizonyítékok megismerésére és védekezésük előadására, ezáltal a büntetések enyhébbek lesznek.

NB II: Bombagól és kihagyott 11-es – a Diósgyőr után kis híján a Vasast is megviccelte az újonc