Az NB II 12. fordulójának zárómeccsén a harmadik helyen álló Vasas a 19. III. Kerületi TVE-t fogadta.

Ahogyan az várható volt, a hazaiak már az első percektől kezdeményezőbben léptek fel, ennek pedig már a 14. percben meglett az eredménye: Berecz passza után Silye 23 méterről, szemben a kapuval nagy gólt ragasztott a bal felsőbe, 1-0. A második találathoz is közel járt a Vasas az első játékrészben, Márkvárt, Hinora és Berecz előtt is nagy lehetőség adódott, de az állás nem változott a szünetig.

A folytatásban már jóval kiegyenlítettebb volt a játék, a Vasas már kevésbé jelentett veszélyt az óbudaiak kapujára, de a vendégek sem igazán dolgoztatták meg Jovát. A 77. percben aztán egy ártalmatlan szituációnál Otigba nem tudott felszabadítani a saját tizenhatosa előtt, Sili pedig szemfülesen megszerezte a labdát és rögtön kapura tört, a hazaiak védője azonban visszarántotta, így Zierkelbach kiállította Otigbát és 11-est ítélt. A büntetőt Bori a jobb alsóba helyezte, Jova azonban érezte az irányt és kitolta a lövést.

A hajrában az emberelőnyben játszó III. Kerület szinte folyamatosan a Vasas térfelén tartotta a labdát, de nagyobb gólszerzési lehetőséget már nem sikerült kialakítania, így a diósgyőri pontszerzéssel ellentétben ezúttal nem jött össze a bravúr egy újabb feljutásra esélyes együttesnél.

NB II, 12. forduló

Vasas FC–III. Kerületi TVE 1-0 (Silye 14.)
Kiállítva: Otigba 77. – Vasas

NB I: Minden csapatrészbe jut egy Fradi-verő a forduló válogatottjában