Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu korábban már elsőként jelzett:

a Budapest Honvéd 19 éves szélsője, Kocsis Dominik a most futó szezonban kölcsönjátékosként az NB II-es Diósgyőrben folytatja pályafutását.

A fiatal labdarúgó tavaly novemberben debütált a kispestieknél az NB I-ben, 9 első osztályú találkozója mellett 22 NB III-as meccsen szerepelt, utóbbi sorozatban hat gólt jegyzett.

– Jelenleg a DVTK volt a legjobb lehetőség számomra, hogy fejlődni tudjak, nagyon örülök, hogy Diósgyőrben folytathatom – nyilatkozta Kocsis Dominik a dvtk.eu-nak. – Volt egy kisebb sérülésem, ami már a múlté. Alig várom, hogy pályán legyek, azon leszek, hogy minél többet tudjak segíteni a csapatnak. Ígérem, hogy gólokkal és gólpasszokkal fogom segíteni a Diósgyőrt!

– Mint azt mindenki tudja, a másodosztályban egy 2002-ben, vagy az után született labdarúgónak folyamatosan kötelezően a pályán kell lennie – tette hozzá Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Ez nem egy ajánlás, ez a szabály. Az első négy fordulóban három saját nevelésű akadémistánk mutatkozhatott be, és nem terveztünk akadémián kívüli fiatal labdarúgót igazolni, viszont a szakmai stábbal egyeztetve úgy ítéltük meg, hogy kell még erősítés. A lehetőség továbbra is adott a saját utánpótlásunkban pallérozódó fiatalok számára is, van több olyan akadémistánk, aki a jövőben csatlakozhat a felnőtt csapathoz. Kocsis Dominik Jurek Gábornak lesz egy remek alternatívája. Tehetséges labdarúgó, aki az első osztályban is bemutatkozott. Elsősorban szélső támadóként vethető be, agilis, jól egy-egyezik. Az előző mérkőzéseken is látszódott, hogy szükségünk van egy olyan játékosra, aki meg tudja bontani a visszazáró védelmet is.

Tilos passzolni a magyar foci egyik legsokoldalúbb szereplőjével: “A kiesésért én vagyok a legfőbb felelős” – Benczés Miklós a Diósgyőr kudarcáról, az új tulajról és Kleinheisler megmentéséről