Az előző hetekben a honlapunk is többször beszámolt arról, hogy a világ stadionjaival, illetve sportpályaival foglalkozó nemzetközi szakportál, a StadiumDB.com (Anglia) és a Stadiony.net (Lengyelország) immáron kilencedik alkalommal hirdette meg az “Év Stadionja”-szavazást, amelyen a 27 pálya között helyet kapott a tavaly májusban átadott miskolci DVTK-stadion, valamint a tavaly decemberben felavatott MOL Vidi FC otthona, a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó is.

Múlt héten a zsűri által vezetett megmérettetés új szakaszhoz érkezett, miután tíz létesítményre redukálódott a verseny – közte a két magyar stadionnal –, csütörtök este pedig véget ért a szavazás, a győztes pedig a DVTK-stadion lett.

Az Év Stadionja-szavazást így első alkalommal nyerte meg magyar sportpálya, az előző kilenc évben pedig sosem kapott ilyen magas pontszámot (9.17 a 10-es skálán) egyetlen győztes sem. A miskolci aréna építészeti szempontból megkapta a maximális (40%) pontszámot, de innovációban (18,3%/20%) és funkcionalitásban (33,3%/40%) is nagyon jól teljesített.

A székesfehérvári létesítmény a nyolcadik helyen végzett 7.43 ponttal.

A szakmai szavazás mellett a portálon elérhető volt egy voksolás a szurkolók számára is, ahol a DVTK stadionja a 9., míg a Vidié a 11. helyre futott be.