Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a világ stadionjaival, illetve sportpályaival foglalkozó nemzetközi szakportál, a StadiumDB.com (Anglia) és a Stadiony.net (Lengyelország) immáron kilencedik alkalommal hirdette meg az “Év Stadionja”-szavazást, amelyen a 27 pálya között helyet kapott a tavaly májusban átadott miskolci DVTK-stadion, valamint a tavaly decemberben felavatott MOL Vidi FC otthona, a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó.

A szurkolók által is elérhető voksoláson egy-egy szavazó egytől öt csillagig értékelheti a számára tetsző öt arénát, emellett egy szakmai zsűri külön döntést is hoz majd, 1-től 10 pontig értékelve a vizuális megjelenést, a stadionok összekapcsolódásának minőségét környezetükkel, az innováció, azaz kreatív ötletek megvalósulásának szintjét, valamint az arénák ár/érték arányát.

A zsűri által vezetett megmérettetés ezúttal egy új szakaszhoz érkezett, miután tíz létesítményre redukálódott a verseny, a fennmaradó stadionok között pedig továbbra is szerepel a Mol Aréna Sóstó és a DVTK-stadion is.

A legjobb tíz között továbbá orosz, török, kínai és ausztrál stadion is szerepel. A közös szavazás március 3-ig tart, míg a zsűri által kiválasztott nyertes létesítményt március 7-én hirdetik ki.

A szavazás és a jelöltek itt – kattints!