Mint ismeretes, a hétvégén megpecsételődött a DVTK sorsa, az Újpest elleni döntetlennel és a Honvéd budafoki győzelmével eldőlt, hogy a miskolci csapat kiesik az idény végén az NB I-ből.

Korábban a csakfoci.hu már írt arról, milyen hatással lehet a diósgyőri keretre az esetleges kiesés, és hogy a DVTK-nak szinte egy teljesen újjáalakuló, magyar csapattal kellene azonnal visszajutnia az NB I-be.

Úgy tudjuk, hogy a Diósgyőr most már biztos búcsújával Zoran Zekic jövője is eldőlt, a télen érkezett horvát szakember az utolsó NB I-es fordulót követően távozik a kispadról.

Információnk szerint már a héten meglehet az új edző, és a DVTK vezetősége mindenképpen magyar szakvezetőt fog kinevezni.

Az új trénernek pedig nem lesz egyszerű dolga, hiszen szinte a komplett keretet ki kell majd cserélnie, ami több szempontból is rázós feladatnak ígérkezik.

Egyrészt a cél Diósgyőrben az azonnali visszajutás lesz majd, amit viszont magyar játékosokkal akarnak elérni a piros-fehéreknél, azaz NB II-es idény előtt távoznak a légiósok, hazai játékosokat próbálnak igazolni a DVTK-hoz, illetve visszahivják a kölcsönadott futballistáikat is. A csapatépítésre pedig nem lesz sok ideje az új és magyar vezetőedzőnek.

Zekic és a légiósok is távoznak a DVTK-tól