Több diósgyőri játékos is nyilatkozott a csapat mostani teljesítményéről, a labdarúgók bizakodva várják az FTC elleni mérkőzést. Elek Ákos szerint ismét közelebb kerülhetnek majd egymáshoz a szurkolókkal.
– Nagyon jót tesz a csapatnak is belülről az, hogy most már pontokat is tudunk szerezni. Egyre közelebb kerülünk a szurkolókkal is egymáshoz. A Videoton ellen még csak megtapsoltuk egymást, az Újpest ellen már pacsizás is volt, közös éneklés azonban még nem. Azt most hétvégére tartogatjuk. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy közösen tudjunk ünnepelni a lefújás után, és így a stadiontól is méltóképpen tudjunk búcsúzni. Én abban bízom, hogy ezt a hetet nem lihegi túl senki, és nyugodt körülmények között tudunk készülni. Az egyik bajnokesélyessel fogunk játszani, biztos kemény meccs lesz, ugyanakkor két hete a másik bajnokesélyessel játszottunk és őket is sikerült itthon megverni.

Lipták Zoltán is kiváló hangulatot vár, a rutinos védő még az Újőest elleni 4-4-ről is beszélt. Szerinte hiába esett 8 gól a meccsen, és hiába voltak nagy izgalmak, ők annyira nem élvezték.
– Nem volt egyszerű mérkőzés, kívülről biztos szórakoztató volt. Nekünk annyira nem volt élvezetes. A négy gól, amit kaptunk, az nagyon sok, ráadásul úgy, hogy ebből kettő-három gól simán elkerülhető lett volna. Ezt mindenképpen ki kell javítanunk szerdáig, hogy több ilyen ne forduljon elő. A gólomnál későn értem fel a szöglethez, hiszen Bogeszék gyorsan elvégezték. Aztán pont ez lett a szerencsém, ugyanis egy felpattanó labdát a második hullámban érkezve sikerült nagyon jól eltalálnom – mondta a játékos a klub honlapjának.