Közel kétméteres támadó játékjogát vásárolta meg a DVTK – jelentette be a klubhonlap hétfő este. A Kisvárdától érkező 31 éves Horváth Zoltán már két alkalommal dolgozott együtt a DVTK vezetőedzőjével, Kondás Elemérrel, legutóbbi együttműködésük során 15 gólt szerzett a másodosztályban.

– Jó érzésekkel érkeztem Diósgyőrbe, sokat jelent számomra, hogy a klub kivásárolt a korábbi szerződésemből, ezért szeretném meghálálni a bizalmat – nyilatkozta Horváth Zoltán. – Nem szeretek ígérgetni, bízom benne, hogy minél többször betalálok és sok győzelmet ünnepelhetünk közösen a szurkolókkal, de a legfontosabb, hogy segíteni akarom a csapatot abban, hogy kiharcoljuk a visszajutást az élvonalba

– Szerettünk volna a támadósorban további konkurenciát teremteni, sőt, egy olyan típusú játékost akartunk igazolni, aki igazi erőcsatár, és olyan centert kerestünk, aki a fizikai erejével is ki tud tűnni, hiszen az NB II. egy fizikális bajnokság. Horváth Zoltán ilyen játékos– tette hozzá Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Több labdarúgóval is tárgyaltam, de azért esett rá a választás, mert ő volt az, aki mindenképpen Diósgyőrben akarta folytatni a pályafutását. Mivel 38 meccs vár ránk, fontos volt, hogy Kondás Elemér számára olyan repertoár álljon rendelkezésre, ami hosszú távon is biztosítja a sikerességünket. Elemér számára nem ismeretlen, hiszen két alkalommal is dolgozott vele, Debrecenben, illetve Kisvárdán. Reméljük, hogy sok kellemetlenséget fog okozni az ellenfelek védőinek.

Horváth Kisvárdán mutatkozott be a felnőttek között, majd Egerbe igazolt, ahol csapatával kivívták az élvonalbeli tagságot, így a hevesi megyeszékhelyen lett belőle NB I-es labdarúgó. Az egri évek után egy rövid időszakot Debrecenben töltött, de csak három mérkőzésen lépett pályára a szezon végén bajnoki címet ünneplő csapatban. 2014 és 2016 között Ausztriában játszott az Oberwart, a Kitzbühel, a Perg és az SC Lassee színeiben. 2017 februárjában visszatért szülővárosába, és egy győri kitérőt leszámítva egészen 2021 nyaráig a Kisvárda Master Good játékosa volt.

Horváth Zoltán hétfőn megfelelt a minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálaton, majd aláírta szerződését, és kedden csatlakozik új társaihoz – írja a dvtk.eu.

Már hivatalos: A Vidi a Honvéd utánpótlás-válogatott középpályásával erősített