A héten történt edzőváltást követően a Diósgyőr FC Kft. többségi tulajdonosa, dr. Magyar Mátyás is beszélt a döntés hátteréről a klubhonlapon.

– Sosem örömteli, ha szezon közben edzőt kell váltani, mert az azt jelenti, hogy valami nem jól működik, de a DVTK érdeke azt kívánta, hogy lépjünk, mert veszélyben éreztük a feljutást  és ebben a döntésben én is részt vettem. – kezdte a többségi tulajdonos. – Megértem azokat a szurkolókat, akikben rossz érzést váltott ki az edzőcsere, de nem egy mérkőzés alapján született meg a döntés, hanem az egész tavaszi teljesítményt figyelembe véve. Amíg ősszel egy újjáalakuló csapat mindössze kétszer szenvedett vereséget, és az első helyen telelt, a folytatásban a tovább erősített gárda négyszer kapott ki, és visszacsúszott a második helyre. Ezt a folyamatot szerettük volna idejében megállítani, és minél hamarabb bebiztosítani az első két hely egyikét.

Magyar kiemelte, Dragan Vukmir munkáját több mint fél éve figyelemmel kíséri a klubvezetéssel együtt és arra is kitért, miért rá esett a választás.

– Azért esett rá a választás, mert az új edzőgeneráció tagjaként a modern labdarúgás alapelveit igyekszik megvalósítani a csapatánál. Bízom benne, hogy szurkolóink továbbra is a csapat mögött állnak, akik itthon és idegenben az eddigiekhez hasonlóan tovább élvezhetik a Diósgyőrben megszokott támogatást. Együtt, egységben továbbra is elérhető a célunk, és hét mérkőzést követően feljutást ünnepelhetünk. Remélem, a következő bajnokságban pedig stabil élvonalbeli csapatként szerepelhetünk a legjobbak között – zárta a tulajdonos.

Vukmir: “Tévúton jár, aki szerint a visszautasíthatatlan kifejezés pénzügyileg értendő” – az élvonalból is érdeklődtek iránta