“Túl sokan voltunk”

A Csákvár az NB II legutóbb fordulójában hazai pályán szenvedett 6-0-s vereséget a Békéscsabától. Honlapunk úgy tudja, a kiütés után az NB I-et is megjárt egykori U21-es válogatott Kovács Gábortól és Nyilasi Bálinttól is megvált a klub, míg a Puskás Akadémiától kölcsönkapott Pintér Bencét a második csapathoz “száműzték”.

Megkerestük Szíjjártó Istvánt, a Csákvár vezetőedzőjét, aki meglehetősen furcsa magyarázattal szolgált.

Keretszűkítést hajtottunk végre, mivel túl sokan voltunk, nem csak a legutóbbi meccs hatására váltunk meg tőlük.  Valamit tenni kellett, ki kell rángatni ebből az apátiából a játékosokat. Nem úgy indult a Békéscsaba elleni meccsünk, hogy ebből egy hatos lesz, de az első gól után teljesen szétestünk. A következő fordulóban meg kell kezdenünk a felzárkózást.

Eddig az edzőcsere sem vált be

A Csákvár 10 forduló alatt mindössze 3 pontot szerzett és utolsó helyen áll az NB II-ben. A bajnokságot Szanyó Károllyal kezdte el a csapat, de a rendkívül gyenge eredmények miatt két hete elküldték az előző szezonban a Kozármislenyt kiejtő szakembert.

Szeptember közepétől Szíjjártó István irányít, egyelőre kevés sikerrel, hiszen ténykedése során eddig kettőből kettő vereség a mérlege és nulla rúgott gól mellé 7 kapott gólt tud vele felmutatni a csapat. A legérdekesebb, hogy például azt a Pintér Bencét irányították a második csapathoz, aki Szíjjártó irányítása alatt egyetlen percet sem játszott, a Békéscsaba elleni 0-6 során pályán sem volt, legutóbb a csapat győztes kupameccsén lépett pályára.

A kirúgott Kovács Gábor és Nyilasi Bálint “aktív részesei” voltak a Békéscsaba elleni hazai hatgólos zakónak.

TABELLA: Az NB II állása itt!