Hétfő délután a Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy az elsőfokú licencadó bizottsága több másodosztályú klub esetében folytatott vizsgálatot, és a Balmazújvárostól megvonta az NB II-es licencet – írtuk a honlapunkon.

A döntés hátteréről a balmazújvárosi klub képviseletében az utánpótlás klub elnöke, Dr. Tiba István, illetve Lajos Ferenc ügyvezető nyilatkozott a hivatalos oldalon.

– 2019. május 3-án testületi ülésen döntött a képviselő-testület arról, hogy a törvényes határidőn belül (2019.06.30.) a Balmazújváros Sport Kft. tőkepótlását végrehajtja. Azonban a megnevezett határidőig semmilyen érdemi lépés nem történt annak ellenére sem, hogy a Kft. ügyvezetője kétszer is jelezte a polgármester felé, hogy lépnie kellene. 2019. július 23-án is volt egy testületi ülés, melyen úgy döntött a képviselő-testület, hogy apportálással rendezi a tőkefeltöltést, amennyiben az illetékes minisztérium, az EMMI hozzájárul ehhez. A Kft. ügyvezetője az országgyűlési képviselő segítségével megszerezte a minisztérium hozzájárulását, így semmi akadálya nem volt, hogy a licencadó bizottság által kiszabott határidőig, vagyis 2019. július 26-ig döntsön a képviselő-testület.

A polgármester annak ellenére sem hívta össze a testületi ülést, hogy minden papír rendelkezésre állt.

Ez az önkormányzatnak semmilyen pénzébe nem került volna, sőt amennyiben megvalósul a testületi ülés, s be tudjuk nyújtani a határozatot, a Kft. zavartalan működését az a száz millió forint biztosította volna, mely ott volt az MLSZ-nél a Kft. részére. Így azonban a Balmazújváros Sport Kft. nem tudta becsatolni a testületi határozatot, s ennek hiányában az MLSZ licencadó bizottsága megvonta az NB II-es indulási jogunkat. Azon felül, hogy a balmazújvárosi emberek sportélményektől esnek el, igen komoly anyagi kár is éri a várost, hiszen a Sport Kft. tulajdonosa száz százalékban Balmazújváros önkormányzata.

Sajnáljuk, hogy a polgármestert az egyéni bosszúja motiválta a város érdeke helyett!

– nyilatkozták a klub elöljárói.