Szombathelyre látogatott hétfőn a Diósgyőr annak tudatában, hogy Dragan Vukmir együttesének pontot kellett szereznie ahhoz, hogy újra a feljutó, második helyen álljanak a tabellán.

A mérkőzés előtt Bosnjak Predragot köszöntötte a szombathelyi klub vezetése, hiszen a 36 éves hátvéd elérte a 200. mérkőzését a Haladás játékosaként.

I. félidő

A Haladás szurkolói a napokban jelentették be, hogy a csapat mérsékelt teljesítménye miatt nem látogatnak ki ma, a DVTK ellen.

A félidő első felében főként a hazaiak próbálkoztak, ám a Haladás nehezen tudott helyzetet kidolgozni, a Diósgyőr masszív védekezőmunkája miatt.

A 38. percben aztán egy gyors diósgyőri ellentámadás végén Molnár ziccerben kapott labdát Oláh átadását követően, lapos lövése azonban elakadt Verpeczben.

Az első játékrész szombathelyi mezőnyfölényt és kevés helyzetet hozott, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

Az 56. percben Holdampf beadásába ért bele kézzel Zsolnai, így a játékvezető tizenegyeset ítélt. A büntetőt Kiss Bence a jobb alsóba rúgta, így a Haladás megszerezte a vezetést, 1-0.

A 92. percben még Zsolnai lőtt éles szögből kapura, de Verpecz könnyeden védeni tudott. Dragan Vukmir második mérkőzését sem tudta megnyerni a DVTK kispadján és a borsodiak ezúttal sem szereztek gólt, 1-0-ra nyert otthon a Haladás, aki megtörte a gyenge hazai sorozatát.

A Diósgyőr ezzel a vereséggel csak a tabella harmadik helyét foglalja el, hiába van ugyanannyi pontja, mint a második Kecskemétnek. A miskolciaknak hátrafele is nézegetniük kell, hiszen a Szeged mindössze három ponttal helyezkedik el mögöttük, a negyedik helyen. A Haladás – a mérkőzést megelőzően – zsinórban hét mérkőzést veszített el hazai pályán. Ez a rossz széria most megszakadt, így a Szombathely továbbra is hatodik.

Merkantil Bank Liga NB II, 33. forduló

Haladás-Diósgyőr 1-0 (Kiss B., 57.- tizenegyesből)

Haladás: Verpecz – Kállai, Németh M., Csató, Bosnjak – Csilus, Holdampf, Kiss B. (Tarján, 93.), Doktorics (Szekér, 93.) – Tóth M. (Tóth-Gábor, 84.), Horváth R. (Lencse, 72.)

(cserék: Pataki, Artner, Lencse, Simut, Stieber, Szekér, Tarján, Tóth-Gábor, Tóth M.)

DVTK: Danilovic – Polgár, Hegedűs J., Szatmári Cs., Keller – Németh M. (Kocsis, 58.), Bertus (Hornyák, 73.), Lucas, Molnár G. (Horváth Z., 83.), Oláh – Eppel (Zsolnai, a szünetben)

(cserék: Póser, Bárdos, Belényesi, Bokros, Hornyák, Horváth Z., Jurek, Karan, Kocsis D., Szűcs, Zsolnai)