Bajner Bálint az NB II-ben szereplő Pécsi MFC-ben folytatja pályafutását. A klubhonlap közleménye szerint a 29 éves csatár eltökélt szándéka, hogy éljen a bizalommal és gólokkal segítse új csapatát.

Nagyon örülök, hogy a PMFC-ben folytathatom. A döntés kapcsán több okot is kiemelnék, így a klubnál zajló szakmai munkát, a vezetőség, valamint a vezetőedző személyét, nem utolsósorban pedig a szurkolókat. Ezek számomra a legnyomósabb indokok, a többit pedig nekem kell beleraknom a pályán nyújtott teljesítményemmel. Nagyon jó támadófocit játszik a csapat, a mérkőzések során rengeteg helyzetet dolgoznak ki. Az a cél, hogy minél sikeresebbek legyünk a bajnokságban és kiszolgáljuk a szurkolókat, hiszen értünk van a foci – hangsúlyozta Bajner Bálint a pmfc.hu-nak.

Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója a következőképpen vélekedett a támadó szerződtetésről.

Bajner Bálintot nem kell különösebben bemutatni, bár tény, hogy főleg külföldön szerepelt. Hosszú ideje nem játszott mérkőzésen, időre van szüksége, hogy megfelelő állapotba kerüljön. Nem állunk rosszul, de az utóbbi fordulókban elmaradtak a gólok, így azt reméljük, Bálinttal sikerül betöltenünk ezt az űrt. Dicséretes, hogy az egyik legkevesebb találatot mi kaptuk, viszont nincs meg az a gólmennyiség, ami még több bajnoki pontot eredményezne. Bízunk benne, hogy Bajner formába lendülésével, valamint Bartha felépülésével ezen a területen is fejődni tudunk. Még egy középpályás igazolására van lehetőségünk – jegyezte meg Kulcsár.

Bajner legutóbb a 2017/18-as szezonban a Borussia Dortmund tartalékcsapatát erősítette – 62 tétmérkőzésen 10 gólt rúgott és öt gólpasszt jegyzett – , ezt megelőzően az olasz Modenánál, a Paksnál, angol Ipswichnél és Notts Countynál, ahol a leendő edzője, Ricardo Moniz keze alatt is játszott. Az angliai kitérő előtt a Sulmona Calcio, a Budapest Honvéd, a romániai Liberty Oradea, és a Sopron voltak az állomáshelyei.