A Merkantil Bank Liga NB II 27. fordulójának szerdai játénapján a Nyíregyháza hazai pályán 1-0-s győzelmet aratott a forduló előtt még listavezető Diósgyőr ellen. A keleti rangadót Kovács Ádám döntötte el, aki a mérkőzés másnapján a nyiregyhazaspartacus.hu-nak nyilatkozott.

A Szpari csatára két gólt is szerzett a találkozón, az elsőt még az első félidőben érvénytelennek ítélte a játékvezető, de a második gólt már megadták.

– Nem nagyon jutok szóhoz, hogy őszinte legyek kis túlzással azt tudom mondani, hogy életem legfontosabb meccse volt, ha nem a legfontosabb. Utólag bevallhatom, hogy a félidőben visszanéztük az első gólt és nem volt les, de igazából az egész csapat annyira összeszedetten és annyira tudatosan játszott, hogy meg se fordult a fejünkben az, hogy ne nyerjünk – mondta a 30 éves támadó.

A párharc komoly múltra tekint vissza, ez a győzelem pedig a hetedik helyre juttatta a Nyíregyházát, míg a DVTK egy pontos hátrányba került a Vasassal szemben, a tegnapi – Pécs elleni – győzelmük után.

– Azt gondolom, senkit nem kellett motiválni. Tudtuk, hogy hiába azt közvetítettük kifele, hogy ez egy ugyanolyan meccs, mint a többi, de valójában nem. Ez nem ugyanolyan, mint a többi, ez a derbi, ezt meg kell nyerni bárhol áll a csapat. Aki Nyíregyházán focizott és a Diósgyőr ellen nyerni tudott az tudja, hogy ez egy életre szóló élmény.

Kovács korábban több NB I-es klubnál is megfordult, volt a Zalaegerszeg, az ETO, a Debrecen és a Balmazújváros játékosa is, de szerinte régen nem játszott egy ennyire egységes csapatban.

– Nem is kell messzire menni, elég csak a Novák Csanira gondolni, hetek óta küzd, ha nem is a góllövésével tűnik ki, de azzal igen, hogy ott van elől center pozícióban és azzal, hogy küzd. Most is a gólt előtt ő adta a passzt, tehát nem is voltak még ilyen csapattársaim, hogy őszinte legyek.

Ezután Kovács elmondta, hogy jó hangulat és egység jellemzi a nyíregyházi csapatot. A mérkőzés előtt – a sérüléséből lábadozó – Paku Roland is bement a csapat öltözőjébe és buzdító szavakkal látta el csapattársait, amiről utána Kovács érzelemdúsan nyilatkozott.

Én nem lettem válogatott játékos, lehet, hogy nem azt a karriert futottam be, amire hivatott voltam, de nekem ezek a meccsek jelentik az életet – zárta az interjút Kovács.

A Vidi után a Fradit is elintézné az idény egyik magyar felfedezettje: “Ha szóltak volna, átadom a 11-est” – interjú