– Nincs mit titkolni, én vagyok az egyik koronavírus fertőzött – felelte az aqvitalfc.hu érdeklődésére Visinka Ede vezetőedző.

Ráadásul rajtam a jelek szerint nem csak átfut a vírus, hanem meg is gyötör rendesen. Folyamatosan rossz a közérzetem, időnként hőemelkedésem van, s olyankor bőrirritációt is tapasztalok. A legrosszabb, hogy éjszaka rémálmaim vannak ..

Mennyi ideig húzódhat el a gyógyulás?

– A doktornő, aki folyamatosan tesztel, azt mondta, 8-10 nap alatt múlnak el a tünetek. Én ma tartok a nyolcadik napnál, azaz nagyon remélem, hogy hamarosan én is túl leszek rajta. Szerencsére gyógyult játékosainkat nem gyötörte meg ennyire a vírus, ők 2-3 nap alatt meggyógyultak. Legközelebb hétfőn tesztelnek, bízom benne, akkor már én mintám is negatív eredményt mutat.

Mától kiszabadultak a karantén alól a keret egészséges tagjai …

– Berndt András kollégám irányításával mától ismét edzhetnek a játékosok, s hogy valamelyest pótolják az elmaradt gyakorlásokat, a hét végén is lesz számukra tréning. Természetesen folyamatosan kapcsolatban vagyunk, mindent megbeszélünk, mikor, milyen jellegű munkát végezzenek.

Mi van azokkal a meggyógyult játékosokkal, akik már két negatív mintát adtak?

– Hiába estek túl a fertőzésen, a sportorvosi engedélyüket bevonták, s csak egy 4 hetes protokoll után léphetnek majd pályára.

A hét végi, Dorog elleni meccset ugyan elhalasztottuk, de mi lesz a jövő szerdai, hétközi bajnokival?

– Szerettük volna a nyíregyházi találkozót is elhalasztani, de az MLSZ nem engedélyezte.

Kilenc mezőnyjátékosunk mellé csatlakozik majd harmadik számú kapusunk, Meszlényi Ábel tizediknek, valamint öt ifistánk leül a padra, hogy meglegyen a csapat.

– Talán az akadémiáról kapunk 2-3 fiatalt a kooperációs szerződés keretében, bár mint köztudott, Felcsúton sem túl rózsás a helyzet.

A teljes interjú itt olvasható!

Megbéníthatja az NB I-et és az NB II-t a koronavírus, ha így terjed a csapatoknál