– Ha ezen a mérkőzésen másik négy védő játszik, ugyanez lett volna – kezdte Waltner Róbert az M4 Sportnak az MTK elleni 2-0-s győzelmet követően. – Nagyon jó volt, de nemcsak a védelem, az egész csapat. Eddig is megvoltak a helyzeteink, de most éreztem leginkább a srácokon, hogy csak azért is mennek előre. A második gól megnyugtatott minket. Az tetszett nagyon, hogy jól védekeztünk, ez igazi csapatmunka volt. Az sem volt véletlen, hogy Demjén Patrik megfogta a tizenegyest. Sorsdöntő pillanat volt, de azt éreztem, hogyha az nincs, akkor is megszerezzük a győztes gólt.

Waltner reagált azokra a hírekre is, mely szerint nem biztos a helye a ZTE kispadján.

– Szeretnék dolgozni. Olvastam a híreket a sajtóban, úgy voltam vele, hogyha van itt még pár napom Zalaegerszegen, azt megpróbálom kihasználni. Mindenki tudja, hogy ez a város, ez a klub többet jelent számomra.

A meccs végén a zalaegerszegi közönség Waltner Róbert nevét skandálta, a hazaiak edzője a lefújás után a meghatódottságtól a könnyeivel küszködött.

– Nem gondoltam volna, hogy meghatódok, nem vagyok az a típus. Vannak persze érzelmeim, ez most ki is jött belőlem. Ki akartuk szolgálni a közönséget, örülök, hogy sikerült. Ezt most nagyon megérdemeltük. A csapatban sokkal több van, remélem ez a győzelem lökést ad és megindulunk felfelé. Különös meccs volt, úgy voltam vele, ha búcsúznom kell, akkor mindenképp győzelemmel tegyem. Szeretnék maradni, de majd meglátjuk mi lesz.

A ZTE 8 fordulót követően a 9. helyen áll, és érdekesség, hogy a mögötte lévő, Mezőkövesd, Gyirmót, Újpest triónál egyelőre nem merült fel az edzőkérdés.

NB I: Először győzött hazai pályán az edzőjéért is játszó ZTE