I. félidő:

A mérkőzés elejétől többet birtokolta a labdát a ZTE és a 11. percben megszerezte a vezetést. Bedi egy jó csel után pontosan adott be balról, a hosszú oldalon érkező Koszta pedig közelről a kapuba passzolta a labdát (1-0).

Sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, majd a 33. percben Skribek szögletét követően Koszta 6 méterről fejelt kicsivel mellé. A 40. percben az MTK közel állt az egyenlítéshez: Alho indult megy egy jó csel után és 12 méterről ballal fölé lőtt.

II. félidő:

A második félidő elejét megnyomta az MTK, de a játékrész első helyzetei a hazaiak előtt adódtak, előbb Spoljaric éles szögből leadott lövését védte Mijatovic, a kipattanót pedig Borukov a felső lécre küldte. Fél perccel később Skribek ívelése után Borukov bólintott fölé.

Ezek után inkább a mezőnyben zajlott a játék, nagyobb veszélyt pedig csak a Zete pontrúgásai jelentettek. A 70. percben Halilovic bal oldali szabadrúgása után az egykori MTK-futballista, Kálnoki-Kis Dávid csúsztatott kevéssel a bal alsó sarok mellé.

A 79. percben azonban egyenlíthetett volna a hajrára rákapcsoló vendégcsapat: Halilovic lökte fel hátulról Kocsist a 16-oson belül – sárgát is kapott a hazai játékos. Demjén azonban nagy védéssel hárította Grozav 11-esét.

A 85. percben aztán minden eldőlt, Tajti balról érkező beadását Koszta 5 méterről, előrevetődve fejelte a kapu jobb oldalába, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

A zalaiak első hazai győzelmüket arraták az idényben és ezzel elmozdultak a kiesőzónából is. Nem mellesleg Waltner Róbert vezetőedző állása is nagyobb biztonságba került talán.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

ZTE – MTK Budapest 2-0 (Koszta 11., 85.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Halilovic (Zimonyi, 91.), Sankovic – Skribek (Meshack, 68.), Spoljaric (Tajti, 68.), Koszta (Bakary, 91.) – Borukov (Babati 59.)

MTK Budapest: Mijatovic – Alho, Varju, Ferreira, Herrera – Kosznovszky (Kocsis, 68.), Weir, Dimitrov (Mezei 46.) – Kovácsréti (Vancsa 59.), Miovski, Grozav (Osei, 83.)

Később:

17:00: Paksi FC – Ferencváros – élőben a csakfoci.hu oldalán!