A topsport.bg számolt be arról, hogy a ZTE szerződtetné Gjoko Zajkovot, a Levszki Szófia 24 éves északmacedón védőjét.

A portál meg nem erősített információi szerint a bolgárok már csak a zalaiak megfelelő ajánlatára várnak és mintegy 50 ezer euróért (nagyjából 18 millió forintért) meg is válnának a bekktől.

Eközben a novsport.com is úgy tudja, hogy a védő Zalaegerszegen köthet ki és hogy már a napokban eldőlhet a sorsa.

Zajkov (a képen balra) mondhatni “olcsó” elengedését azzal magyarázzák, hogy a Levszki edzője ugyan alapemberként számolt a jobblábas középső védővel az ősszel, de a továbbiakban inkább már csak csereként tekintene a 16-szoros válogatott futballistára, akinek a fizetése viszont túl magas ahhoz a szófiai klub szintjén, hogy a kispadon üljön. Ráadásul a szerződése is lejár az idény végén. A játékos őszi 14 bajnokiján és 2 kupameccsén 1 gólt szerzett és 1 gólpasszt adott a bajnokságban a 6. helyen álló, korábbi 26-szoros aranyérmes együttesben.

“Meglepődtem”

A bekket egyébként meglepték a hírek, ő úgy számolt ugyanis, hogy maradhat a Levszkinél.

Meglepődtem a bolgár médiában megjelent cikkeken, különösen azért, mert a klubtól senki sem közölt velem semmit. Pedig kiváló a kommunikációm az edzővel és a klubvezetéssel és továbbra is a Levszki játékosa vagyok. A napokban beszéltem velük és ők is meglepődtek. Profi vagyok, keményen edzek és csak a következő kihívásokra gondolok a Levszki mezében. Igaz, hogy van érdeklődés az irányomban és vannak ajánlatok, amikről a klub is tud, egy ilyen félszezon után nincs ok az elégedetlenségre sem a részemről, sem a klub részéről – mondta a válogatott játékos az északmacedón goal.mk-nak.

Zajkov korábban hazájában, a Rabotnicki együttesében szerepelt, de volt a francia Rennes és a belga Sporting Charleroi légiósa is, ám egyik nyugat-európai klubjánál sem tudott igazán meghatározó szerepet betölteni.

Lehetséges érkezését vetítheti elő az, hogy a ZTE védelmében felmerült már Nikola Serafimov, illetve Bobál Dávid távozása is, előbbit a MOL Fehérvár, utóbbit a Mezőkövesd nézte ki magának. Mindeközben a zaol.hu számolt be arról, hogy a Haladás U21-es válogatott védője, Mocsi Attila is a zalaiakhoz tart.

De nem Zajkov lehet a Zete egyetlen téli északmacedón válogatott kiszemeltje:

ZTE: Északmacedón válogatott játékos iránt érdeklődik a klub