A kéthetes válogatott szünet előtt zsinórban két vereséget szenvedő ZTE fogadta a Supka Attilával még veretlen Mezőkövesdet az NB I 13. fordulójának nyitómeccsén.

I. félidő

Az első játékrészben kevésbé kényeztették el a csapatok a kilátogató szurkolókat, csak az első 20 percben jegyezhettünk fel ígéretesebb kísérleteket. Az 5. percben Skribek szöglettel felérő szabadrúgását fejelte kapura Koszta, Tordai azonban védett, majd a túloldalon egy hosszú előreívelés után Drazic fejjel hozta helyzetbe Jurinát, aki nagy helyzetben lőtt, de Bobál lábán szögletre pattant a labda.

A 19. percben Bedi bal oldalról érkező beadását fejelte fölé Halilovic jó helyzetből, pár percre rá pedig Drazic a jobb oldalon befelé tört, egy köténnyel átjátszotta Halilovicot, majd lekészítette lövésre a labdát Karnitskinek, aki 14 méterről fölé lőtt.

Ezt követően már csak mezőnyjáték volt a jellemző, a kapusokat nem igazán dolgoztatták meg a játékosok.

II. félidő

A második felvonás sem kezdődött magasabb színvonalon, de a 60. percben váratlanul hatalmas gólszerzési lehetőség adódott a vendégek előtt, miután Bobál a 16-os vonalán buktatta Drazsicsot. Ezzel a nagy eséllyel azonban nem élt a Kövesd, Cseri jobb alsóba tartó büntetőjét hárította a tizenegyesölő-specialista, Demjén Patrik, aki a most futó szezonban már a harmadik büntetőt fogta meg.

Tíz minutummal később pedig a túloldalon mutatott a büntetőpontra videóbírózást követően Andó-Szabó, miután Lesjak fejesét kézzel blokkolta Katanec. A tizenegyest Koszta magabiztosan lőtte a bal alsóba, Tordai a másik irányba vetődött. A kövesdiek baját tetézte, hogy Katanec a szituációnál megkapta a második sárga lapját, így kiállították.

A 79. percben kis híján megduplázta előnyét a ZTE, Tordai viszont nagy bravúrral leért Spoljaric jobb alsóba tartó lövésére.

A hajrában az emberhátrányban játszó Mezőkövesd sokáig nem tudott hatékony lenni támadásban, sőt a 92. percben Spoljaric simán eldönthette volna a meccset, de a hatalmas ziccerét védte Tordai, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, az ellentámadásból büntetett a Mezőkövesd: Calcan 21-ről óriási kapufát lőtt, majd a csereként pályára lépő Nagy Dániel vágta a léc alá a kipattanó labdát, 1-1.

Hiába az emberelőny, a ZTE nem tudta otthon tartani a három pontot, Supka pedig az ötödik kövesdi meccsén is veretlen maradt.

NB I, 13. forduló

Zalaegerszegi TE FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (Koszta 70. – 11-esből, ill. Nagy D. 92.) Kiállítva: Katanec (70.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Bobál, Serafimov, Bedi – Halilovic (Gergényi, 82.), Sankovic – Skribek (Babati, 69.), Spoljaric, Zimonyi (Meshack, 46., Tajti, 89.) – Koszta.

Kövesd: Tordai – Farkas, Katanec, Kocsis, Pillár, Vadnai (Lakvekheliani, 74.) – Karnitski (Calcan, 80.), Cseke, Cseri (Besirovic, 80.) – Drazic (Vojtus, 84.), Jurina (Nagy D., 74.).