Eldőlt, Waltner Róbert annak ellenére sem marad a ZTE kispadján, hogy öt forduló óta veretlen csapatával és közel 500 perce gólt sem kaptak a kék-fehérek, akik az előzetes várakozásokat jócskán felülmúlva a 4. helyen állnak az OTP Bank Ligában. Távozását pénteken hivatalosan is bejelentette klubja.

A 44 éves Waltner ráadásul úgy vezette sikerrel csapatát, hogy szép lassan az összes csatára elfogyott, hiszen Babati Benjámin Mezőkövesdsre, Zimonyi Dávid a Vasashoz, legutóbb a házi gólkirály, Koszta Márk pedig Dél-Koreába igazolt.

Waltner játékosként épp a Zetével érte el legnagyobb sikereit, bajnok és gólkirály is volt a klubnál, majd a Kaposvár edzőjeként bravúros feljutást ünnepelhetett, majd Zalaegerszegen (2021 márciusában kinevezve) egy alsóházi csapatból faragott erre az idényre egy olyan gárdát, amely közvetlenül a dobogósok mögé tudta magát pozicionálni.

Ma délben Waltner Róbert bejelentette, hogy szeretné kérni szerződésének azonnali felmondását – mondta Végh Gábor, a ZTE FC elnöke. – Váratlanul ért minket a döntése, de tiszteletben tartottuk a kérését. A szezon végéig a jelenlegi edzői stáb irányítja a szakmai munkát.