Hétfő délután hivatalossá vált, amit korábban a csakfoci.hu elsőként jelzett:

az NB I-es Zalaegerszegi TE FC-nél lesz sportigazgató Dragóner Attila,

aki aktív pályafutását követően éveken át a Ferencváros utánpótlásában dolgozott, majd 2017-től a Soroksár ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett.

A 47 éves szakember a 2021/22-es szezon végéig még a másodosztályú Soroksárt segíti, majd nyár elejétől csatlakozik a ZTE FC szakmai stábjához.

– A ZTE elnöke keresett meg, hogy lennék-e az ő csapatánál sportigazgató – kezdte Dragóner Attila– Akkor azt mondtam, hogy nagyon sokat köszönhetek a Ferencvárosnak, így gondolkodási időt kértem. Átbeszéltem ezt az ajánlatot a klub vezetőségével, és végül igent mondtam. Mindenki tudja, hogy mit jelent nekem a Ferencváros, rengeteg érzelem és emlék köt ide. Azt a szenvedélyt és azt a szeretetet, amit a szurkolóktól kaptam, soha nem fogom elfelejteni. Ezzel a lépéssel egy új fejezet kezdődik az életemben. Most bizonyíthatok, és megmutathatom minden tapasztalatomat, amit az elmúlt 10 év során az FTC utánpótlásában és a Soroksár sportigazgatójaként szereztem. Szívvel és lélekkel dolgoztunk mind a Fradinál, mind a Soroksárnál, ahol úgy gondolom, kihoztuk magunkból a maximumot. Hogy a jövőben visszatérek-e a Ferencvároshoz? Az élet a legnagyobb rendező  – nyilatkozta korábbi kétszeres magyar bajnok védőnk a FradiMédiának.

– Dragi egy megalkuvást nem tűrő játékos volt, aki mindig úgy ment ki a pályára, hogy csak a győzelem lebegett a szeme előtt – kezdte az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál. – Sose fogom elfelejteni az utolsó meccsét, amikor góllal sikerült búcsúznia játékospályafutásától. Biztos vagyok benne, hogy az új szerepkörében is a maximumot fogja nyújtani, és ez lesz sikere záloga. Nagyon jó barátom, örülök neki, hogy az első osztályban is bemutatkozhat sportvezetőként. Ez nagy büszkeség, hiszen nem csak a játékosaink kelendőek más sportkluboknál, hanem azok a sportvezetők is, akik a Ferencvárosban tanulták meg a szakmát. Nagyon sok sikert kívánok neki!

Amióta megüresedett a poszt, azóta egy ilyen karaktert kerestem. Dragóner Attila mindenben megfelel azoknak a szakmai és emberi kvalitásoknak, amit elképzeltem erre a posztra. Attilától azt várom, hogy az utánpótlástól a felnőtt csapatig összefogja a szakmai feladatokat, és hogy még gördülékenyebb és szervezettebb legyen a munka a klubnál. Emellett természetesen irányvonalat is kell szabnia – nyilatkozta a ZTE hivatalos oldalán Végh Gábor, a klub elnöke.

Magyar válogatott játékos lehet a kiszemelt a nagy terveket szövögető NB II-es klubnál