Mint arról beszámoltunk, két élvonalbeli együttes, az Újpest és a ZTE licenckérelme nem került jóváhagyásra a Magyar Labdarúgó Szövetség pénteki ülésén. A két csapat június 2-ig pótolhatja a hiányzó dokumentumokat.

A lilák már jelezték, hogy csak technikai okok miatt maradtak le első körben a licencről, de az MLSZ-től már biztosították őket arról, hogy nem lesz gond az indulásukkal. Kedden pedig a ZTE is közleményt adott ki a téma kapcsán, ezt közöljük most az alábbiakban.

“Célunk továbbra is az, hogy a ZTE FC a 2020/21-es szezonban is a legmagasabb osztályban szerepelhessen, ennek érdekében a pályán és azon kívül is mindent megteszünk. A Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága az NB I-es licenc megadásához hiánypótlást kért klubunktól, aminek a hétfőn a lehető leggyorsabban eleget is tettünk. Szeretnénk megnyugtatni a szurkolóinkat, hogy mindössze egy formai hiba következtében nem kaptuk meg első körben a klublicencet, a ZTE FC minden tekintetben megfelel az NB I-es induláshoz szükséges követelményeknek. Ennek tudatában biztosak vagyunk abban, hogy a bizottság következő, június 10-i ülésén klubunk is megkapja az NB I-es licencet” – írja a ztefc.hu.

Interjú: “Mindenki azt mondta, milyen rossz a magyar foci” – a válogatott egykori kulcsembere az NB I-ről, az Eb-ről és Storckról