Mint arról korábban beszámoltunk a Magyar Labdarúgó Szövetség licencadó bizottsága közzétette azon klubok listáját, amelyek megkapták az megkapták az NB I-es, valamint az NB II-es játékengedélyt a következő, 2020/21-es idényre. A listából kiderült, hogy az élvonalbeli csapatok közül az Újpest FC és a ZTE FC sem kapott első körben licencet.

Az MLSZ közleményére reagálva az Újpest FC is közleményt adott ki, amit változtatás nélkül közlünk.

Pontosítjuk a médiában szárnyra kelt híreket, mely szerint az Újpest FC nem szerepel az MLSZ licencadó bizottságának a mai napon közzétett listáján:

A 2020-2021-e futballidényre a Klub megkapja a licence engedélyt, melyről az MLSZ biztosított bennünket!

A felújított pályán történő – korábban áprilisra tervezett – tesztmérkőzés lebonyolítására a vírushelyzet okán május 16-án került sor, az MLSZ elektronikus rendszere azonban ezt megelőzően technikailag lezárt, így hivatalosan csak a június 10-i listában tüntetheti fel a Klub licence engedélyét, mikor „hiánypótlási eljárás” keretében technikailag a rendszer is ismét engedélyezi a tesztmérkőzés adminisztrálását.

Az MLSZ infrastruktúra szakértői a pályát rendben találták, a hivatalos engedélyt megadták az Újpest FC részére. Következésképp az ősi rivális Ferencvárost május 27-én a Szusza Ferenc Stadionban fogadjuk.

Az Újpest FC minden feltételnek eleget tett, hogy megkapja az NBI-es tagsághoz szükséges licencet!

MLSZ: Egy NB I-es csapat nem kapott licencet első körben