Az OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati nyitómeccsén a Debrecen az edzőváltáson átesett Zalaegerszeg csapatát látta vendégül.

I. félidő

A játékrész első fele nagy küzdelmet hozott, de igazán nagy lehetőséget egyik csapat sem tudott kialakítani. Aztán a 24. percben helyzetbe került a Loki, Dorian Babunski lőtt kapura 16-17 méterről, de kísérletét Demjén magabiztosan fogta.

Pár perccel később megismétlődött ez a párharc. Babunski 19 méteres tekerése a kapu bal oldalát vette célba, Demjén ezúttal oldalra ütötte a lövést.

A 32. percben Poór tört előre a tizenhatosig, majd jobb külsővel a hosszú felső felé tekert, a labda a lécen csúszott meg. A félidő több eseményt nem hozott, gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

A 62. percben Poór beadására Dorian Babunski előbb ért oda, mint a védője, Halilovic. A debreceni támadót egyértelműen buktatták a tizenhatoson belül, így a játékvezető tizenegyest ítélt, amit azonban Dzsudzsák Balázs kihagyott. Demjén érezte, hogy a jobb alsóba tart a lövés és szögletre tudott hárítani.

Pár perccel később Zsóri lépett ki és vitte a kapusra a labdát, de Hrabinába lőtt. Majd a kipattanót Spoljaric lőtte kapura, de a kapus ezúttal is védeni tudott.

A 75. percben Ugrai távoli szabadrúgását Demjén magabiztosan fogta. A debreceni támadó bő tíz perccel később szintén távolról próbálkozott, ekkor kísérlete jócskán fölé szállt. A találkozó nem hozott gólt, Molnár Balázs döntetlennel mutatkozott be a ZTE kispadján.

A döntetlennel a ZTE továbbra is negyedik, míg a Loki ideiglenesen feljött a hetedik helyre.

NB I, 26. forduló

Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE FC 0-0

DVSC: Hrabina – Poór (Kusnyír, 65.), Deslandes, Pávkovics, Charleston (Ferenczi, 71.) – Da. Babunski, Varga J. – Bódi (Bévárdi, 86.), Dzsudzsák (Tischler, 86.), Baráth – Do. Babunski. (Ugrai, 65.)

(cserék: Kosicky, Nikolic, Ugrai, Ferenczi, Bényei, Sós, Baranyai, Rácz, Kusnyír, Tischler, Bévárdi, Soltész)

ZTE: Demjén – Lesjak, Kálnoki Kis, Serafimov, Gergényi – Sankovic, Halilovic – Meshack, Milovanovikj (Spoljaric, a szünetben), Tajti – Zsóri (Rebernik, 85.)

(cserék: Gyurján, Papp L., Spoljaric, Liviu, Posztobányi, Rebernik, Szalay)