Mint ismeretes, Radó András 13 találattal lett az NB I-es bajnokság gólkirálya a 2019/2020-as pontvadászatban. Az Illés Akadémia egykori növendéke nevelőcsapata honlapjának beszélt a gólkirályi címről is.

Nagyon fontos állomás ez a pályafutásomban, és örülök is neki. Lehet, hogy a 13 találat nem tűnik túlságosan soknak, de mindenkinek megvolt arra a lehetősége, hogy ennél többet szerezzen. A boldogságom úgy lett teljes, hogy az egyéni elismerés mellett a csapatnak is sikerült elérnie a célját, azaz továbbra is az élvonalban szerepelhet. (…) Igazából két találat áll nagyon közel a szívemhez, ugyanis azzal a kettővel tudtunk fordítani hazai pályán az Újpest ellen a 21. fordulóban. Ha azt a meccset nem nyerjük meg, akkor szinte reménytelen helyzetbe kerültünk volna. Szerencsére az a két gól három pontot ért a gárdának.

Radó a góljaival fontos szereplője volt a ZTE tavaszi remeklésének és biztos bennmaradásának, ám az augusztusban kezdődő új idényben már aligha a kék-fehérek játékosa lesz majd a 26 éves támadó.

Még gondolkodom, tehát nem dőlt el még semmi. Vannak lehetőségeim, de konkrétum még nincs. Az viszont szinte biztosra vehető, hogy nem a Zalaegerszeg együttesében folytatom a pályafutásomat

– nyilatkozta a játékos, aki a magyar válogatottba is szeretne majd bekerülni.

Nagyon bízom abban, hogy ez jó ajánlólevél. Úgy hallottam, hogy képben vagyok nála, de az igazi megtiszteltetés az lenne, ha behívót kapnék a keretbe. Később meg persze az, ha pályára is léphetnék címeres mezben. Ez korábban az U19-es és az U21-es válogatottban már összejött, jó lenne, ha a felnőttek között folytatódna a sorozat – tette hozzá.

A csakfoci.hu információi szerint egyébként Radó elsősorban külföldön szeretné folytatni pályafutását, és mivel sok helyen még tart az idény, így a támadó kivár, nem sieti el a döntését.

Nem kizárt az sem, hogy végül nem marad Európában, hanem egy távol keleti-ázsiai szerződésre bólint majd rá.

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS: