Februárban nevezték ki a ZTE FC kispadjára Márton Gábor vezetőedzőt, akinek az irányításával a versenysorozatok felfüggesztése előtt kilenc tétmérkőzésen öt győzelmet, egy döntetlent és három vereséget könyvelhetett el a csapat. Az 53 éves szakember  klubhonlapon adott terjedelmes interjújában elmondta, szerintem nincs olyan edző, aki most egyértelmű választ tudna adni arra, hogy milyen állapotban vannak a játékosok.

– Amit lehetett, megtettünk, keményen dolgoztunk, de jóslásokba nem mennék bele. Szombaton már játszottak két Magyar Kupa-meccset és egy bajnokit, azokon is láttuk, hogy minden csapaton meglátszik a kihagyás. Ez egy nagyon új és furcsa helyzet, amire próbáltunk jól reagálni, felkészültünk, bízom benne, hogy ez a tétmeccseken is látszani fog – kezdte Márton, majd a ZTE két felkészülési mérkőzését is értékelte. – Mind a két edzőmérkőzésen rendben volt a játékunk, két topcsapat ellen domináltunk és meggyőzőek voltunk, amíg nem cseréltem sokat. Egyedül a gólokkal maradtunk adósak, de remélem, hogy a bajnokságban majd kiszakad a zsák.

Voltak hátulütői is a meccseknek, sajnos olyan posztokról estek ki játékosaink, ahol egyébként sem vagyunk nagyon sokan.

Több variációt is próbáltam, hogy milyen felállásban vagyunk a legerősebbek, sok meccs jön, így rotálni is kell, azért is forgattam a csapatot, hogy mindenki játsszon együtt mindenkivel. Sokat változtattam, akik több poszton is bevethetők, őket kipróbáltam itt is, ott is.

A ZTE-tréner az egyik korábbi nyilatkozatában az öt csere bevezetéséről azt mondta, hogy “hülyeség”, ezúttal viszont pontosította véleményét.

– A korábbi nyilatkozatomnál nem a mostani, speciális helyzetre céloztam, hiszen most van létjogosultsága az öt cserének, azt viszont tartom, hogy normális viszonyok között, profi ligában komolytalannak gondolom, egyedül a hosszabbításos mérkőzéseknél látom reálisnak. Most viszont segítség lehet a sérülések megelőzésére – tette tisztába véleményét Márton, aki a Kaposvár elleni pénteki bajnokiról is szót ejtett. – Fél évet dolgoztam Kaposváron, nagyrészt teljesen korrekt emberek vettek körül ott is, így nincsenek rossz érzéseim velük kapcsolatban. Itt egy dolog fontos: ez egy olyan meccs, amit meg kell nyernünk. Eddig nem volt a csapaton a kötelező győzelem nyomása, a korábbi meccseinken inkább az ellenfeleknek volt vesztenivalója, most nekünk lesz.

Márton szerint hátrányt jelenthetnek számukra a zártkapus találkozók, hiszen Zalaegerszegen sok szurkoló van, az Újpest ellen például több mint 3000 szurkoló volt kint a stadionban, a Fradi ellen  pedig közel teltház volt, és ez sokat segített.

– Bízom abban, hogy néhány fordulót követően lazítani fognak ezen, és be fogják engedni a szurkolókat, mert szerintem semmivel nincs nagyobb kockázata meccsre menni, mint étterembe vagy boltba.

Látom Pécsen, hogy a vásártéren rengeteg az ember, a stadionban sem lenne nagyobb a kockázat, és a futball a nézőkért van,

sok szurkoló előtt jó játszani, Zalaegerszegen pedig különösen sokat segítene nekünk, ha itt lehetnének velünk a szurkolóink, ahogy azt korábban is tették – vélekedett a ZTE-tréner.

Interjú: “Mindenki azt mondta, milyen rossz a magyar foci” – a válogatott egykori kulcsembere az NB I-ről, az Eb-ről és Storckról