Három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel rajtolt a Zalaegerszegi TE FC élén a februárban kinevezett vezetőedző, Márton Gábor, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, kiscsoportokban edzeni még nem sokat árul el a labdarúgók formájáról, a vírus ellen pedig a valódi fociban nem lehet távolságtartással védekezni.

– A világon minden edzőnek ez új helyzet, ilyenre még nem volt példa és reméljük, hogy nem is lesz. Az elmúlt négy hét nem pihenő időszak volt, folyamatosan otthon dolgoztak a játékosok, ezt különböző technikával ellenőriztük és meg is csinálták, de ez csak a fizikális rész. Meglátjuk, hogy a labdás rész mennyire zavarja majd őket – kezdte Márton Gábor, majd az NB I esetleges folytatásával kapcsolatban megjegyezte, nincs recept, aki hamarabb elkapja a fonalat, aki a legjobb formába tud kerülni rövid idő alatt, az előnyben lesz a többiekkel szemben, nagyon nehéz megjósolni, hogy mi fog történni, ha újraindul a bajnokság. – Jobban örülnék, ha korrekt módon végig mehetne, és a csapatok ott bizonyíthatnák, hogy ők azért elsők, mert megnyerték, akik meg a bennmaradásért küzdenek, azért maradtak bent, mert olyan teljesítményt nyújtottak, nem pedig szabálymódosítás miatt. Focizni szeretünk és megnyerni a meccset, mert azt az érzést nem lehet máshogy pótolni.

A ZTE edzője kifejtette, ha öt héten belül elkezdődik a bajnokság, akkor a kiscsoportos edzéseknek sok értelme nincs, tehát előbb-utóbb mindenkinek fel kell vállalni, hogy elkezdjen normális edzéseket tartani.

Az, hogy leállsz a sarkokba passzolgatni, arra jó, hogy legalább labdába érjenek a játékosok, de semmi köze a futballhoz.

– Amikor idejöttem, az én elképzeléseimnek megfelelően próbáltam gyakoroltatni a játékosokkal olyan elemeket, amik véleményem szerint nem voltak jók. Kíváncsi vagyok, hogy amikor újra kezdjük a normális edzéseket, ezek mennyire fognak visszaköszönni, vagy kezdjük elölről megint ugyanazokkal a rossz beidegződésekkel védekezésben és támadásban. Ha látod, hogy fejben megvan erre a törekvés, akkor ez gyorsan meglesz – mondta a tréner.

Műsorvezetői kérdésre, hogy mit szólna az öt csere bevezetéséhez a bajnokikon, Márton Gábor ezt válaszolt:

– Ez egy hülyeség! Ez elég velős volt, nem? Soknak tartom… Amatőr játékosoknál van, hogy ötöt cserélhetsz, úgy gondolom, hogy profi futballban ez sok, nekem egy kicsit komolytalan – zárta az NB I-es szakember.