TABELLA: Az NB I állása itt!

Szombaton, a DVSC elleni 5-2-s rangadón mesterhármast szerző szerb Marko Scepovic 22-re növelte triplájával NB I-es góljai számát.

A csatár ezzel már a valaha volt leggólerősebb 20 légiós mezőnye felé tart – annak tagja már egyébként a mostani NB I-es külföldiek közül Nemanja Andric és Davide Lanzafame is, 27-27 találattal – de a Nemzeti Labdarúgó Archívum kimutatása szerint az igazi nagyágyúktól még messze áll Scepovic, igaz, a Vidi-támadó nem is töltött el még túl sok időt (csak nagyjából másfél évet) Magyarországon.

Az alábbiakban a valaha volt legeredményesebb légiósokat mutatjuk meg, olyan, hazai szinten kiemelkedő játékosokkal, mint a kétszeres bajnok Igor Nicsenko, vagy az ugyancsak gólkirályi címet nyert André Alves, Coulibaly (ő kétszer is), vagy épp az azóta már magyarrá “avanzsált” Vasiljevic és Sidibe. Külföldiként egyébként Nicsenko, a szlovák Tomas Medved, Alves és Coulibaly jutott el a címig.

Az örökranglistán 118 találattal álló, háromszoros magyar gólkirályt, az anno még szerbként érkezett Nikolics Nemanját természetesen magyarként vettük figyelembe, bár első koronázása alkalmával a válogatott játékos még légiósnak számított.

 

A leggólerősebb NB I-es légiósok:

Igor Nicsenko (ukrán, Stadler, FTC, Dunaferr, Győr): 98 gól

André Alves (brazil, Kaposvár, Honvéd, Videoton): 87

Nicolae Ilea (román, DVSC, MTK, Nyíregyháza): 70

Adamo Coulibaly (francia, DVSC): 65

Ibrahim Sidibe (szenegáli, DVSC): 59

Radu Sabo (román, DVSC, ZTE): 48

Igor Bogdanovic (szerb, DVSC, Honvéd, Győr, Nyíregyháza, Haladás): 48

Dusan Vasiljevic (szerb, Kaposvár, Újpest, Videoton, Honvéd): 48

Adrian Negrau (román, Honvéd, BVSC, Haladás): 36

Bojan Brnovic (szerb, DVSC, Győr, DVTK): 35

Marius Sasu (román, Honvéd, FTC): 35

Davide Lanzafame (Honvéd): 27

Nemanja Andric (Győr, Újpest, Balmazújváros): 27

Marko Scepovic (Videoton): 22