Elég tudatosan készülök a futball utáni életre. Hozzátartozik, hogy a szakmából minél többet próbálok elsajátítani. Van egy olyan lehetőségünk, hogy A-licencet viszonylag rövidebb idő alatt meg tudjuk szerezni – kezdte Juhász Roland a molvidi.hu-nak. – Most már a fiatalokkal kezdek ismerkedni, mert ennek a vizsgának egyik része, hogy mikrocsoportokban edzéseket kell vezényelni. Szeretném megismerni a csapatot, szeretnék velük minél több időt eltölteni, hogy utána ez a feladat minél gördülékenyebben menjen. Az első fázis az, hogy egy kicsit ismerkedek velük, valamint részt vettem az edzésükön, hogy a későbbiekben mindez kötetlen formában folytatódjon.

A rutinos védő kitért arra, mivel szeretne foglalkozni a labdarúgáson belül.

Változik a futball, változnak a követelmények, a létesítmények. Anno nekünk jóval rosszabb körülmények között kellett edzeni, nem egy ilyen komplexumban, mint ami akár most van. Bízom benne, ezt kellően meg is becsülik ezek a gyerekek, hogy egy ilyen környezetben tudnak készülni. Emlékszem, amikor az MTK-hoz felkerültem, akkor egy egész nyarat egy salakos pályán töltöttem, de megvolt annak is a maga szépsége, és szívesen emlékszem vissza arra az időszakra.

Nagyon szívesen vagyok itt a fiatalok között, picit újra belecsöppentem abba az időszakba, amikor én fiatal voltam. Kíváncsi vagyok, hogy mi érdekli ezeket a mai fiatalokat, mivel egy másik generációról van szó. Biztos vagyok benne, hogy egy jó kihívás lesz, és egy olyan pozitív dolog lesz az életemben, amivel tényleg szívesen szeretnék a futball után is foglalkozni.

Jelen pillanatban azt látom, hogy a gyermek- és az ifjúsági foci áll közel hozzám. Bízom benne, minél többször részt tudok venni az edzéseken, és minél többet át tudok adni a képességeimből, abból, amit megtapasztaltam – akár jót és rosszat. Azon leszek, hogy az aktív futball után is a labdarúgásban maradjak.

Végül jövendőbeli edzőként is jellemezte magát.

Mivel egy összevont A-B-licencről van szó, így sűrű a program, és sokat is kellett tanulni a kilenc hónapban, amelynek végén júniusban lesz egy záróvizsga. Hiába, hogy 25 éve a labdarúgásban vagyok, az edzősködés egy teljesen más szakma. Mindig azt vallottam, aki egy tartalmas pályafutást tudhat maga mögött, nem biztos, hogy jó edző lesz. Ez is egy olyan dolog, mint az aktív pályafutásomban, hogy mindennap tanul valamit az ember.

Nagyon motiváltan tekintek erre az időszakra, és motivál, hogy minél többet elsajátítsak. Próbáljak olyan emberektől tanulni, akikre felnézek és itt is maradandót alkotni. Mindig is az jellemzett a pályafutásom során, hogy mindig célokat tűztem ki magam elé, és talán azért is tudtam megújulni egy kicsit, mert ezeket részben sikerült is elérnem.

Az aktív pályafutásom befejezése után – akár az utánpótlásban – szeretnék olyan célokat találni, és kitűzni magam elé, amiket meg is tudok valósítani, és abban próbálok sikeres lenni.