A Puskás Akadémia véget vetett a Vidi veretlenségének a MOL Aréna Sóstó névre keresztelt új építésű székesfehérvári stadionban szombaton, amikor 3-0-ra legyőzték az EL-csoportkörös bajnokesélyest. A vendégek mestere, a Németországból hazatérő, és a felcsúti kispadon most debütáló Radoki János az M4Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, az első percekben nem volt elégedett a játékosai hozzáállásával.

– Ha győzök, mindig boldog vagyok, most is örültem, persze, de ez még nem az volt, amit a csapattól várok. Az eredmény mindig segít, hogy jól tudjunk tovább dolgozni.

Mindenki mondja, hogy minden meccset meg akar nyerni, de ezt érezni kell. A szurkolóknak, a kispadon ülőknek. Minden csapat azt mondja, hogy nyerni akar, de ezt a pályán be is kell mutatni. Sokszor jók voltunk ma, de még nem annyira, mint amennyire mi gondoljuk, hogy tudunk jók lenni, meg mint amit már az edzésen is láttam.

Igazán döntő tényezőt nem tudott megnevezni, azt azonban kiemelte, Urblik gólja fordulópontot jelentett.

– Idegesen kezdtünk, a passzjáték, a pozíciós játék nem volt tiszta, erre Urblik egy ilyen bombát kihoz, utána egyszerűen ment minden.

Nem tudom, hogy miért voltak ma idegesek, mert nagy a stadion, de szurkoló nincs, kitől kell félni?

Ilyenkor kell bemutatni, hogy az edzéseken milyen keményen dolgoztunk. Ezt a játék első 10 percén nem éreztem, ez egy picit zavart.

Urblik hatalmas gólja a Vidi ellen

Kiss Tamás, Bokros Szilárd és Tamás Nándor személyében három 18 éves játékos is lehetőséget kapott a kezdőben, Radoki róluk is szót ejtett.

– Mindegy, hogy 18, 28 vagy 36 éves a játékos. Jól edzettek, ezért játszanak. Ha nem edzettek volna jól, nem játszanának. Jövő héten lehet, hogy akik most kispadon voltak, azok lesznek a kezdők, ha ők edzenek jobban. Nem azt mondom, hogy ők rosszul teljesítettek, hanem azt, hogy a fiatalok nagyon jók voltak, ezért nem kell félniük.