Hol és hogyan tudták meg, hogy a BATE 3-0-ra is vezetett már a PAOK ellen, és hogyan reagált erre a csapat?

A szünetben tudtuk meg, hogy hogyan áll a másik meccs, nyilván nem erre számítottunk. Kissé irreálisnak érzem ezt az eredményt, igaz, lehet a miénk is az a Chelsea ellen. Mivel nekünk a másik meccsre nem volt hatásunk, ezért arra törekedtünk, hogy legalább mi nyerjünk. Ezért is vagyok büszke a meccs utolsó 10-15 percére, amikoris a csapat úgy ment előre az újabb gólért és a győzelemért, hogy tudta a másik mérkőzés állását, és hogy még győzelemmel sem jutnánk tovább. Számomra ez egy nagyon jó képet festett a csapatom karakteréről – mondta Marko Nikolic, a MOL Vidi FC vezetőedzője a Chelsea elleni Európa Liga-csoportmeccs (2-2) után.

Mennyire tartja reálisnak, hogy a folytatásban is hasonló szinten teljesítsen a csapata a nemzetközi porondon?

Most kell helyes és megfontolt döntéseket hozni, mert most nagy lehetőségek állnak előttünk. Megvan az új stadionunk, javultak az edzéskörülményeink, és jelentősen megnöveltük az UEFA-koefficiensünk számát.

Amit én elérhetőnek látok, hogy öt év alatt legalább háromszor bejussunk valamelyik csoportkörbe, és én még a Bajnokok Ligáját sem zárnám ki ebből!

Nem lehet az a célunk, hogy 10 évente egyszer-egyszer legyünk csoportkörösök. Idén megmutattuk, hogy innen is el lehet jutni erre a szintre.

Meg tudják tartani ennek érdekében az értékeiket? Loic Nego például végül kiválóan teljesített, ő marad a klubnál?

Nincsenek bennem kételyek a jövője kapcsán, biztos vagyok abban, hogy megtartjuk őt, hiszen nemrégiben kötelezte el magát hozzánk hosszabb távra, és szerződést hosszabbított.

MOKÁNY LAJOS

Agyatlan szurkolók, fejüket vesztett Vidi-játékosok, majdnem Chelsea-sokk – angol lapszemle