Amennyiben a Videoton vasárnapi bajnokiján győzni tud, akkor biztosan bajnoki címet ünnepelhet a 2017/18-as szezonban. Bár pontszámban így is beérhetné még őt a Ferencváros, biztos, hogy a fehérváriaknak lenne több győzelmük a végelszámolásnál, márpedig holtverseny esetén a szezon végén ez dönt.

Ugyanaznap, ugyanazok ellen

Érdekesség, hogy ezúttal is egy Videoton-Honvéd összecsapással dőlhet el a bajnoki cím sorsa, akárcsak tavaly, igaz, ezúttal Felcsúton rendezik a mérkőzést. Egy évvel ezelőtt a kispestiek 1-0-ra nyertek, így hatalmas meglepetésre ők szerezték meg az aranyérmet. A Vidi most éppen a Honvéd ellen vághat vissza, persze elsősorban a második helyezett, és az elmúlt fordulókban többet is botló Fradi nagy bánatára.

Fradi: „Kommentár nélkül” – videós összeállítással tiltakoznak a bírói ítéletek miatt

Szintén hasonlóság, hogy akárcsak a tavalyi Vidi-Honvédot, az ideit is május 27-én játsszák majd. Mivel szombaton BL-döntőt rendeznek, ezért kell ezen a hétvégén kivételesen vasárnap lejátszani a bajnokit, így jöhet össze a tökéletes egybeesés.

Ugyanazok a csapatokban

Emellett szintén megemlíthetjük, hogy nagy százalékban ugyanazok lehetnek a mérkőzés szereplői, mint egy évvel ezelőtt.

A tavalyi kezdőből a Videotonnál Kovácsik, Vinícius, Lazovic, Nego, Pátkai, Stopira, Juhász, Varga és M. Scepovic játékára is van esély. Papíron a tavaly kezdő Szolnoki, Suljic kettős közül a védő most esett át műtéten, míg a középpályással már nem számol a szakmai stáb..

Mindenesetre 11-ből kilencen így is ott lehetnek a pályán.

A Honvédnál is lehetnek „ismétlők”: Gróf, Bobál, Gazdag, Lanzafame, Ikenne-King, Eppel, Baráth, Holender és Nagy Gergő is szerepet kaphat. Aki biztosan nem játszik majd az Koszta, aki nyáron Mezőkövesdre igazolt. Kamber szerepeltetése pedig csak azért erősen kérdéses, mert a Fradi ellen sérülés miatt le kellett cserélni.

A csapatokat két különböző edző irányítja: Henning Berg helyett Marko Nikolic, Marco Rossi helyett Supka Attila ül majd a kispadon.