Aktívan kezdődött a mérkőzés. Először a Fradi veszélyeztetett, de Botka hiába adott jól középre, Böde nagy helyzetben, 11 méterről fölé lőtt. Majd jött két kispesti lehetőség: előbb Eppel fejelhetett üresen 8 méterről, de Dibusz vetődve védett, majd ismét a támadó próbálkozott egy 17 méteres lövéssel, de a Fradi kapusa újra kifogott rajta, a jobb alsó elől ütötte ki a labdát. Aztán ismét a vendégek próbálkoztak: Blazic fejesét fogta Gróf, majd Gazdag sodorta el a ziccerben lőni készülő Bödét és a labdát is a 16-oson belül, Farkas Ádám nem ítélt büntetőt. A játékrész második fele a sérüléseké volt: Banó-Szabót és Kambert is le kellett hoznia Supka Attilának, Tömösvári, valamint Kosút jött a helyükre.

A második játékrész elején rögtön jött a gól. Varga R. jobboldali szögletét Botka csúsztatta meg, majd Tömösváriról pattant tovább a labda, amelyet végül Blazic lőtt közelről a kapuba (0-1). Ez már a szlovén védő hetedik gólja volt ebben a szezonban, a kispestiek ellen már a második gólját szerezte. Ezután nem sokkal volt egy mellé lőtt Gorriarán-lövés, majd egy blokkolt Varga-kísérlet. Majd a Honvéd kezdett nyomni: előbb Holender tette tökéletesen középre labdát, Kosút azonban nagy helyzetben, néhány méterről fölé lőtt, majd Blazicot szorongatta addig Danilo, amíg a szlovén védő belebotlott a labdába, amely a kapu felé tartott, de Dibusz nagyot védett. Egy perccel később Lanzafame ugrott ki nagy helyzetben, Dibuszban elakadt a labda, a csatár átesett a kapuson. Farkas Ádám 11-est ítélt, amelyet az olasz csatár helyezett a bal sarokba (1-1).

Lanzafame 11-ese a Ferencváros ellen

A 11-es, amely a Ferencvárost távol, a Videotont pedig közel lőtte a bajnoki címhez.Helyes ítélet született Kispesten?

Közzétette: M4Sport – 2018. május 19.

A hajrában mindkét csapat támadt a győzelemért: a kispestiektől Eppel emelt fölé 17-ről, Gazdag kísérlete mellé pattant, a Fraditól Böde lőtt ziccerben fölé, majd Paintsil csúszott el nagy helyzetben. A hajrában még Dollt küldték el a kispadtól, gól azonban nem esett. A Fradi legutóbbi hét bajnokijából ötször is ikszelt, és már három pont a lemaradása a Videotontól.

 

Amennyiben a fehérváriak hátralévő két meccsükből egyszer nyernek, bajnokok, hiszen ugyanannyi pontnál a több nyert meccs a Vidinek kedvezne. A Honvéd az egy ponttal fellépett a dobogóra.

NB I: ÍGY ÁLL A TABELLA

NB I, 31. forduló

Honvéd-FTC 1-1 (Lanzafame 68. – 11-esből, ill. Blazic 48.)