Korábban már beszámoltunk arról, amiről Marko Nikolic beszélt hazájában, Szerbiában, azaz hogy a magyar bajnoki címet nyert tréner további két évig marad a Videoton kispadján.

A hivatalos bejelentés csütörtökön, a Vidi nyári felkészülésének első napján meg is történt: Nikolic egy évvel meghosszabbította 2019 nyaráig érvényes szerződését a klubbal.

„Egy percig sem volt kérdéses, hogy itt maradok és folytatom a megkezdett munkát. Emlékszem, nagyjából egy évvel ezelőtt, amikor először beszéltem Kovács Zoltánnal, majd Garancsi Istvánnal hármasban is leültünk, megfogalmaztuk a célunkat, ami nem volt más, mint a bajnokság megnyerése, ezt pedig sikerült is elérnünk. Most jöhet a következő lépcsőfok, egy hároméves projektben gondolkodunk.

Először meg szeretnénk védeni a bajnoki címünket, valamint meg szeretnénk nyerni a kupát is. Emellett persze ambíciókkal telve megyünk neki az európai kupaporondnak is, ahol szeretnénk meglepetéseket okozni, de alapvetően úgy gondoljuk, hogy jövő nyáron lesz igazán készen a klub ahhoz, hogy a legmagasabb szintre lépjen.

Ezekért a célokért hosszabbítottam, köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzájárult és segített abban, hogy ez a szerződés létrejöjjön – nyilatkozta a hosszabbítás aláírása után a vezetőedző a vidi.hu-nak.

“Nem a bajnoki cím döntött a hosszabbításról”

Kovács Zoltán is elégedetten kommentálta a szerződéshosszabbítást, és a sportigazgató azt is elárulta, hogy Nikolic segítői, azaz Radoje Smiljanic és Goran Basaric szerződését is meghosszabbították, így a tavaszi szezonban bajnoki címet szerző szakmai stáb összes tagja a Vidi sikeréért dolgozik a jövőben is.

– Alapvetően két évre szólt Marko Nikolics szerződése, így már az előző szezon végén sem értettem a pletykákat azzal kapcsolatban, hogy megy, vagy marad. Ahogyan a múltban, úgy most sem reagáltunk az ilyen hangulatkeltésekre – értettük, hogy mi a célja ezeknek a híreknek. A csapat és a stáb nem ezzel foglalkozott, hanem a bajnoksággal, a vezetőedzővel az élen.

Sem a klub, sem Marko Nikolic részéről nem merült fel az, hogy távozik, sőt, az aláírás megtörténtével el lehet mondani, hogy már a Ferencváros elleni mérkőzés után megállapodtunk, azóta csak kisebb részleteket tisztáztunk. Nem a bajnoki cím döntött tehát a hosszabbításról.

Jól indul ez a szezon, bajnokként vágunk neki a felkészülésnek, a bajnokcsapat edzőjével és stábjával. A játékoskeret is lényegében egyben maradt, nem kell idő arra, hogy összeszokjanak a labdarúgók és az edzők, ez nagy előny a folytatásra nézve, hiszen a csapategység sok plusz energiát adott már tavasszal is. Hamarosan beköltözünk az új stadionunkba, biztos vagyok benne, hogy ez majd hatalmas erőket szabadít fel mindenkiben. Szeretnénk a keretet is tovább erősíteni, remélhetőleg ezzel kapcsolatban is minél hamarabb tájékoztathatjuk szurkolóinkat, akik elsőként természetesen a Vidi hivatalos kommunikációs csatornáin olvashatják majd ezeket a bejelentéseket – fűzte hozzá Kovács.