Nincs már sok hátra az NB I mostani kiírásából, a Fradi nyolc pont előnnyel vezet, de a MOL Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland az Újpest ellen is úgy készül, hogy meglegyen a hat meccs hat győzelem a szezon végére – írja a molcsapat.hu. A MOL Aréna Sóstó avatóünnepségén a Vidi ugyan legyőzte a lilákat, de a Megyeri úton kikaptak a fehérváriak, így az új stadion első gólját szerző Juhász Roland is óvatosságra int az Újpest elleni rangadó előtt.

Jó játékerőt képviselnek a lilák, kevés gólt kapnak, szervezett futballt játszanak, és nemcsak a vereséggel zárult idegenbeli meccsünkön okoztak nekünk komoly gondokat, hanem a stadionavatón is. Egy ilyen meccsen annyira felfokozott a hangulat, hogy mindkét csapat sokat ad ki magából, szerencsére akkor mi jöttünk ki jobban a mérkőzésből. Aztán Újpesten sajnos nem ment a játék, és kikaptunk – magyarázta Juhász.

A Megyeri úton nem játszottunk jól, ezért nemcsak hiányérzet van bennünk,

hanem erős a vágyunk, hogy visszavágjunk, és bizonyítsuk a liláknak, hogy mi vagyunk a jobb csapat – folytatta a fehérvári védő.

Úgy gondolom, a sérültjeink ellenére jó esélyünk van rá, hogy tartsuk a lépést a Fradival, sőt talán közelebb is lopózzunk hozzájuk.

Juhász a bajnoki címért folytatott versenyfutással kapcsolatban elmondta, tisztában vannak vele, hogy nagy a hátrány és kevés meccs van már csak hátra a bajnokságból, ezért nekik nincs más dolguk, mint csak saját magukkal foglalkozni.

Ha a hátralevő hat meccsből mindet megnyerjük, és a Fradi lesz a bajnok, megemeljük a kalapunkat a bajnok előtt, és felemelt fejjel kezet nyújtunk az ellenfélnek. De amíg matematikai esélyünk van a győzelemre, addig mindent bele fogunk adni.

Nem adtuk fel a bajnoki címet! Tavaly is sokan előre odaadták a Fradinak az aranyat, aztán mégis mi nyertünk.

Igaz, most nagyobb a hátrányunk, de a kupában is bizonyítottuk, hogy álljuk a versenyt a Fradival. A futball kiszámíthatatlan, bármikor történhet valami, ami felborítja a jelenlegi helyzetet, és ne felejtsük el, hogy még találkozunk egyszer a Ferencvárossal idén. De leszögezném, mindig csak az előttünk álló feladattal foglalkozunk, majd az Újpest elleni meccs után megnézzük újra, hogy áll a tabella – tette hozzá Juhász.