A Pressball szerint a Vidi ezúttal “sem sebességében, sem játékminőségben nem tudott felnőni a feladathoz“. Ennek köszönhetően, főként az első félórában a kapujához szegezte a BATE ellenfelét, miközben nem engedte a magyar csapatnak, hogy bármiféle gondot okozzon a hazai kapunál. Jött aztán a fehéroroszok minden meccsen veszélyt jelentő fegyvere, a pontrúgás, amiből meg is szerezte a vezetést a BATE.

Hozzáteszik, hogy a 2-0-s győzelemmel a hazaiak kezébe került a továbbjutás kulcsa, de még alakulhatnak számukra kedvezőtlenül is az eredmények.

Ha a BATE legyőzi a PAOK-ot az utolsó körben, továbbjut, még akkor is, ha a Vidi bravúrt érne el a Chelsea ellen. Ebben az esetben az egymás elleni eredmények (2-0, 2-0) a beloruszok mellett szólnak

Ha a BATE ikszel a PAOK-kal, csak a Vidi angolok elleni győzelme jöhet rosszul a fehéroroszoknak, minden más esetben továbblépnek

Ha a BATE kikap a PAOK-tól, a belorusz gárda búcsúzik a sorozattól, ha eközben a Vidi nem kap ki a Chelsea-től

Ha a BATE és a Vidi is kikap, jöhet a számolgatás. Ilyenkor a három csapat (BATE, PAOK, Vidi) egymás elleni eredményei rangsorolnak. A fehérorosz csapat és a Vidi veresége esetén már a görögök örülhetnének duplán. A három csapat jelenlegi gólkülönbség ebben a különversenyben: BATE: +1 (5-4), PAOK: 0 (4-4), Vidi: -1 (3-4)

Stanislav Dragun, a BATE középpályása is megérdemelt hazai sikerről beszélt.

Remekül támadtunk, közben kevés lehetőséget adtunk az ellenfélnek. A vendégeknek csak pontrúgások után alakultak ki veszélyesebb helyzetei. De a kapu igazából csak egyszer jutott a kapunk közelébe. Az előző meccseken talán hiányzott belőlünk ezt a frissesség és motiváció, most sokkal jobban játszottunk, magas szinten játszva vertük ellenfelünket, megfelelő mentális és fizikai állapotban. A Vidi semmivel nem tudott meglepni minket, próbálták játszani, amit szoktak, de eredménytelenül.

A hazaiak szakvezetője, Alekszej Baga reagált Marko Nikolic, a télies pálya állapotára tett megjegyzésére is, mondván nagyon nehéz volt a Vidi számára ilyen gyepszőnyegen játszani.

– Elég sok katonai egység állomásozik a környéken. Legközelebb idehívunk két helikoptert, akik felszárítják a gyepet, majd fel is tekerik, ha szükséges – talán így majd jobbak lesznek a körülmények…szeretnék gratulálni a csapatomnak a teljesen megérdemelt győzelemhez és jó utat kívánok hazafelé a magyaroknak!

(…) a Vidi nagyon keményen és jól védekezett a PAOK ellen mindkétszer, levédve a pálya középső részét. Épp ezért a széleken próbáltuk megbontani őket, ami sikerült is Hleb és Sztaszevics révén. Kockáztattunk is ezzel, hiszen a magyarok szélsővédői jól segítik a támadásokat, de bejött, amit terveztünk.

Sovetskaya Belorussiya a hazaiak montenegrói középpályását, Mirko Ivanicot szólaltatta meg, akinél ugyancsak téma volt a pálya télies állapota – pontosabban nála nem.

Őszintén szólva minket nem érdekelt vagy zavart a pálya vagy az időjárás. A mi feladatunk az volt, hogy győzzünk, csak ezen járt az agyunk. 

A portál megjegyzi, hogy az első félidőben egyértelmű volt a BATE fölénye és a Vidi ugyan feltámadt a második játékrészre, helyzetekben nem mutatkozott meg semmi a vendégek mezőnyfölényéből.

Nasza Niwa bátor és könyörtelen BATE-kezdésről ír, illetve arról, hogy még helyi viszonylatban is kegyetlen volt az időjárás, a szerző szerint “mínusz 16 fokos érzete” volt a hőmérsékletnek – emiatt sem voltak talán annyian a meccsen, mint a Chelsea vagy a PAOK ellen. Kiemelik a rutinos Alexander Hleb szerepét is, akik talán játékával vagy sebességével már nem tudott csapata élére állni, de rengeteget számított a jelenléte és kisugárzása a pályán.