I. félidő

A mérkőzés eleji óvatoskodás után elszabadult a pokol a 9. percben: Kovács csúszott oda durván Lovrencsicsnek, majd akaszkodott össze az őt számon kérő Sigérrel. A Fradi jobbhátvédjét jó 5 perc ápolás után le is kellett cserélni, helyét a NB I-ben eddig mindössze 3-szor kezdő Csernik vette át.

A kulcsember kiválása kissé megzavarta a vendégeket, ezt ki is használta a Vidi: Hadzic és Milanov is megtornásztatta Dibuszt. A 30. percben a sorjázó helyzetek egyikét gólra tudta váltani a fehérvári csapat, ekkor Pátkai tekert a védőjét lerázó Hodzic elé, aki néhány méterről igazolta csapatba kerülését. (1-0)

 

Nem váratott sokat magára az egyenlítés: a 37. percben Lanzafame kiugratása után Petrjak csapta be Negót, majd emelt a kapufa érintésével a hálóba. (1-1) Üröm az örömben a Ferencváros számára, hogy a találat közben Varga Rolandot Vinícius egy óvatlan mozdulattal fejbe rúgta, így a szélsőt néhány perc elteltével kórházba kellett szállítania.

Vargát is le kellett cserélni a Vidi-Fradin: Gól közben rúgták fejbe – videó | csakfoci.hu

Mint arról beszámoltunk, Lovrencsics Gergő Kovács István kemény belépője után szorult ápolásra, majd cserére a MOL Vidi FC – Ferencváros rangadó elején. Az FTC egyenlítő góljánál aztán Varga Roland sérült meg, méghozzá úgy, hogy a labdát már a gólvonal mögül kirúgni igyekvő Vinícius Paulo válogatottbeli társának fejét találta el.

II. félidő

A második félidőt a Fradi kezdte lendületesebben, noha a játékot újabb kakaskodások, kemény belépők és ápolások szabdalták. Ezúttal is inkább a zöld-fehérekre járt rá a rúd: Lanzafame és Sigér is kihagyott egy-egy percet a játékból.

A 63. percben érdekes cserét eszközölt Marko Nikolics: a nagy kedvvel játszó Milanov helyére hozta Marko Scsepovicsot, aki kisvártatva értelmet adott beállításának, hiszen Kovács indítását Otigbát kicselezve váltotta gólra a 67. percben. (2-1)

 

A hajrában a Fradi próbált egyenlíteni, érkezett csereként a csatár Finnbogason a védekező középpályás Leandro helyére. A 83. percben ehhez nagyon közel kerültek: Petrjak ezúttal felállt védelemmel szemben próbálta meg gólját megismételni, emelését Kovácsik húzta le.

Több komoly lehetőséget nem tudott kidolgozni a vendég együttes, így 2-1 lett a bajnokságot záró aranyrangadó, minek következtében 5 pontra csökkent a két csapat közti különbség a bajnokságban.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

Nikolic: “Megérdemeltük, nem látszódott a 35 meccs”, Rebrov: “Ki kell térnem a bíróra, a játékosok félnek a Viditől”

OTP Bank Liga, 18. forduló:

MOL Vidi FC – Ferencváros 2-1 (Hodzic 30., M. Scsepovics 67. ill. Petrjak 37.)

Az NB I őszi végeredménye: