Az Újpest a múlt héten öt távozót jelentett be, köztük volt az a Zsótér Donát is, aki szerződése lejártával új csapathoz szerződik – a Honvéd és a Vasas lehet a legesélyesebb a leigazolására.

A 24 éves középpályás – akinek a Megyeri úti évei alatt kijutott a sikerekből és a kemény kritikákból is (volt edzője, Nebojsa Vignjevic, valamint a szurkolók egy része is “megtalálta”) – Instagram-oldalán köszönt el a klubtól és a drukkerektől.

“Nagyon hálás vagyok ezért az elmúlt 3 évért, amit ennek a klubnak a színeiben tölthettem el, büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nagymúltú klubban játszhattam, de itt az idő a változásra és új kihívások elé nézni.

Fájó szívvel ugyan, de búcsúzok, sokan elítélhetnek, de a dolgok mögé nem lát senki, csak aki ezt átéli. Nem marasztaltak ugyan, de rengeteget köszönhetek az Újpestnek,

hiszen megnyertük a Magyar Kupát, bronzérmet ünnepelhettünk, Európa Liga-selejtezőt játszhattunk olyan neves csapattal, mint a Sevilla, ahol eredményes tudtam lenni, csapatkapitány is lehettem és innen hívtak be a felnőtt válogatott keretébe is.

Köszönöm a szurkolóknak, akik mindig hittek bennem, és azoknak is, akik szidtak, pedig nem ismernek, csak egy képet látnak rólam.

A közeli hozzátartozóim, barátaim, családom tudják, miken mentem keresztül az elmúlt évek alatt, és örülök, hogy a sok nehéz időszak megtanított még jobban küzdeni, hajtani, hogy soha ne adjam fel! Egy új fejezet kezdődik az èletemben….de sohasem feledem az itt eltöltött éveket, és amennyi mindent innen kaptam! Köszönöm NEKTEK!

Hajrá Lilák!” – írta Zsótér a közösségi oldalon.

A szegedi születésű, korábban Fehérváron, Szolnokon, Dunaújvárosban, a Puskás Akadémiánál, Belgiumban és a Honvédnál is megfordult futballista 101 tétmeccsen viselhette itthon és Európában a lila-fehér mezt, ezeken a találkozókon 13 gól és 19 gólpassz volt a mérlege.

View this post on Instagram

Kedves Újpest család! Nagyon hálás vagyok ezért az elmúlt 3 évért,amit ennek a klubnak a színeiben tölthettem el,büszke vagyok rá hogy egy ilyen nagy múltú klubban játszhattam,de itt az idő a változásra és új kihívások elé nézni.Fájó szívvel ugyan de búcsúzok,sokan elítélhetnek,de a dolgok mögé nem lát senki,csak aki ezt átéli.Nem marasztaltak ugyan,de rengeteget köszönhetek az Újpestnek,hiszen megnyertük a Magyar Kupát,Bronzérmet ünnepelhettünk,Európa Liga selejtezőt játszhattunk olyan neves csapattal mint a Sevilla,ahol eredményes tudtam lenni,csapatkapitány is lehettem és innen hívtak be a felnőtt válogatott keretébe is.Köszönöm a szurkolóknak akik mindig hittek bennem,és azoknak is akik szidtak,pedig nem ismernek ,csak egy képet látnak rólam.A közeli hozzátartozóim,barátaim,családom tudják miken mentem keresztül az elmúlt évek alatt,és örülök hogy a sok nehéz időszak megtanított még jobban küzdeni,hajtani hogy soha ne adjam fel!Egy új fejezet kezdődik az èletemben….de sohasem feledem az itt eltöltött éveket,és amennyi mindent innen kaptam!Köszönöm NEKTEK! Hajrá Lilák 🙏🏻💜

A post shared by Zsótér Donát (@donatzsoterofficial10) on