Jelentős átalakuláson megy keresztül az NB I-ben hatodik helyen végző Újpest játékoskerete – számolt be az ujpestfc.hu.

Korábban honlapunkon is jeleztük, hogy Jonathan Heris biztosan távozik a lila-fehérektől, aki a ciprusi élvonalbeli Nea Salaminánál folytatja pályafutását. A belga védő a 2020/21-es idény végéig írt alá, plusz egy év hosszabbítási opcióval. Heris a két ciklus alatt összesen 130 alkalommal öltötte magára lila-fehér mezt, és tagja volt a 2014-ben Magyar Kupát és a Szuperkupát begyűjtő gárdának.

Balázs Benjámin öt évvel ezelőtt, 2015-ben írta alá szerződését, és 114 bajnokin és 25 kupameccsen szerepelt az Újpest színeiben. 2018-as kupagyőzelemig történő menetelésből ő is kivette a részét. A 30 éves, több poszton – szélsőhátvédként, középpályásként és támadóként is – bevethető játékos az MTK Budapestnél folytatja a karrierjét.

Zsótér Donát 2017 nyarán érkezett az Újpesthez, és csaknem 100 magyarországi találkozón lépett pályára, ő is a már említett 2018-as Magyar Kupa begyűjtésének aktív részese volt.

Novothny Soma idén télen tért vissza majdnem egy éves dél-koreai légióskodás után Újpestre. Szerződését még 2017-ben kötötte meg a lila-fehéreknél, amely most lejárt, így ingyen távozik a klubtól. Összesen 71 bajnokin játszott és 32-szer volt eredményes, ő is Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát.

Litauszki Róbert 162 bajnokin, 35 kupatalálkozón játszott, kétszeres kupagyőztesként, és egyszeres szuperkupa-győztesként intett búcsút a Megyeri útnak. A klubhonlap szerint Litauszki nemrégiben a vezetőség beleegyezése nélkül műtétnek vetette alá magát, így nem tudott a csapat segítségére lenni a kiesés elleni harcban. A rutinos játékossal tulajdonos, Roderick Duchatelet a távozása előtti hónapokban tárgyalt, azonban a Vasastól kapott ajánlatot fogadta el, így az NB II legutóbbi, csonka idényében harmadik helyen végző Vasasban folytatja pályafutását.