Ahogy azt a csakfoci.hu elsőként előrejelezte, az Újpest csapata szombaton, a DVTK elleni mérkőzés első félideje alatt hivatalosan is bejelentette az Afrika Kupa-győztes Lacina Traoré érkezését. A mérkőzés után Nebojsa Vignjevic elárulta, hogy miért volt szükség a Transfermarkt által 2,5 millió euróra tartott csatár leigazolására.

Traoré személyében minőségi támadó érkezik hozzánk, aki nagy kluboknál is bizonyított már – kezdte a szakember az M4Sportnak. – Azért is kerestünk csatárt, mert Novothny Soma iránt több klub is érdeklődött, de úgy döntöttünk, hogy velünk marad. Soma még fiatal, egészen biztosan érkezik olyan ajánlat, amelyet nem lehet majd visszautasítani. Traoré az első számú támadónk lehet, ha ez megtörténik.

Vignjevic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy az elkövetkezendő néhány fordulóban nagy valószínűséggel csak csereként fog számítani az utoljára tavaly áprilisban pályára lépő Traoréra, míg a szintén télen igazolt Theophilus Solomont a szélen is szeretné kipróbálni.

Visszautasított téli kérők

Információink szerint a DAC érdeklődése mellett egy török klub is bejelentkezett Novothny Somáért, ám ajánlatukat az újpesti vezetőség nem találta megfelelőnek, de komolyabb összegért hajlandóak volnának a nyáron megválni az idén 7 gólos csatártól.