Két éve még az FTC kötelékébe tartozott Nagy Dániel, de a 2014/2015-ös idényben mindössze 11 bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, és bár kupagyőztes lett, a bajnokságot pedig a második helyen zárta csapatával, a kevés játéklehetőség miatt távozott és ismét Németországba, az akkor még harmadik ligás Würzburger Kickers csapatához igazolt.

Az előző idényben, már a Bundesliga 2-ben 13 találkozón játszott a 26 éves középpályás, aki nemrég Újpestre szerződött és vasárnap a mezőny egyik legjobbja volt a volt csapata elleni 2-2-s derbin, ő készítette elő Novothny vezető találatát, majd ő maga is betalált egy érdekes szituáció végén Dibusz kapujába.

Nagy gólja 2:44-től:

A játékos a mérkőzést követően az M4 Sportnak nyilatkozott, arra a kérdésre is válaszolva, hogy érez-e elégtételt.

Nem, ilyenekben nem is gondolkodtam, nem foglalkozom a múlttal, az Újpest játékosa vagyok. Azért jöttünk ma ki, hogy megnyerjük a mérkőzést. Szerintem egész jó teljesítményt nyújtott a csapat, jól játszottunk, sajnos ma nem volt elég, de szerintem elégedettek lehetünk azzal, amit nyújtottunk. Egész jól alakul a csapat, elég sok játékos érkezett, lehetett látni, hogy alakulunk, hogy egyre jobban összeszokunk, de oda kell figyelni, hogy a végén ne essünk szét. Jó és élvezetes mérkőzést játszottunk, de van még min dolgozni.

Nagyot edzője, Nebojsa Vignjevic szinte azonnal a gólja után lecserélte. Így reagált erre a futballista:

Igazából már én is fáradtnak éreztem magam, szerintem kívülről is látszott, hogy eléggé húzom magam, örülök, hogy még a csere előtt sikerült gólt szereznem, jó lett volna, ha úgy marad az eredmény, vagy ha még rúgunk egyet, de majd legközelebb – tette hozzá.