Mint ismeretes, hosszabb ideje kérdéses volt, hogy látjuk-e még az Újpest színeiben futballozni a 38 éves Kabát Pétert. A csatár és a klub belga tulajdonosa hosszasan egyeztetett és vágül közös nevezőre jutottak.

Kabát marad a liláknál, de…

Többször beszéltem a tulajdonos úrral, mindegyik megbeszélés pozitív hangulatú volt, nagyon korrekt volt Roderick Duchatelet. Sokat beszéltünk, töprengtem a dolgon, a családom, a párom és a arátok véleményét is kikértem. Nagyon nehéz döntés született, ami az, hogy itt maradok Újpesten, de nem, mint futballista, hanem mint sportkoordinátor. 30 évet fociztam, kilenc évesen már a Honvédban futballoztam, nem volt könnyű meghozni ezt a döntést – nyilatkozta az Újpest-szurkolók kedvence az ujpestfc.hu oldalán. 

Kabát arról is beszélt, mi lehet a feladata sportkoordinátorként.

Erről még beszélnünk kell, de az biztos, hogy összetett feladat lesz, nem is egy szerepkörben dolgozom majd. Az utánpótlástól a felnőttcsapatig, az egész klubot képviselem majd. Ugyanúgy a 100 százalékot akarom nyújtani majd, ahogy a pályán is tettem. A feladatomban is benne lehet, hogy a tehetségeket keresem majd az Újpest számára, a magyar futballban szinte mindenkit ismerek, szerintem emiatt is kaptam egy korrekt, hosszútávra szóló, 3 éves szerződést, a tulajdonos bízik bennem. Nagyon boldog vagyok, de azért belül fáj is, az életem a foci, hiányozni fog a pálya. De talán egy alacsonyabb osztályú csapatnál még megtalálom a számításomat. Voltak egyéb lehetőségeim arra, hogy máshol futballozzak, de én mindenképpen szerettem volna Újpesten maradni. Itt találtam otthonra, ez a klub az életem, fel sem merült igazán bennem, hogy távozzak. Óriási szó, hogy vezetőként itt tudok maradni – tette hozzá.