Souleymane Diarra, az Újpest FC 22 éves mali középpályása egy évig, kölcsönben az RC Lens együttesében szerepel majd – jelentették be kedden a lilák, illetve a franciák is.

 

“Amúgy sem beszélek túl sokat”

A francia labdarúgócsapatot 1906-ban alapították Lens városában, jelenleg az ottani bajnokság másodosztályában szerepel, és legközelebb szeptember 9-én játszik hazai környezetben a Lorient ellen. Marc-Vivien Foé, Vladimir Smicer, Raphael Varane és El Hadji Diouf egykori klubja legnagyobb sikerét 1998-ban érte el, amikor francia bajnok lett, 2000-ben pedig az UEFA-kupa döntőjéig jutott.

A Lens egy jó csapat. Remélem, jó döntést hoztam, amikor idejöttem. Nem aggódom a gyengébb szezonrajt miatt, jó játékosok és edzők dolgoznak itt. Láttam már pár meccsüket, úgy látom, csak az önbizalommal vannak gondok. Előre kell néznünk és az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk. Nem szeretnék az erősségeimről beszélni, jobban szeretek a pályán bizonyítani. Amúgy sem beszélek túl sokat

– mondta új csapata honlapján a mali játékos.

 

Gólok, lapok és az emlékezetes Kassai-ügy

Diarra az előző idényben alapembernek számított Újpesten, 27 bajnokin is szerepet kapott és 4 gólt szerzett. Fegyelmi problémák is adódtak azonban a játékossal, Diarra volt ugyanis a legtöbbet büntetett futballista a múlt szezonban, emlékezetes reklamálásai és fegyelmi esetei is voltak az idényben (lásd a Kassai Viktorral történt afférját, ahol a játékvezető figyelmeztetést kapott), és ő volt az egyike a két-két piros lappal büntetett négy játékosnak is.

Egy ideje menni akart

Honlapunk információi szerint a 2015 nyarán igazolt afrikai légiós ráadásul már korábban jelezte, hogy távozna a liláktól, nem érezte jól magát egy ideje, erre pedig most nyílt lehetősége, igaz, egyelőre csak átmenetileg váltott klubot.

A középpályás a nap második újpesti távozója, délután jelentette be az angol Chelsea, hogy megszerezte a liláktól a belga Kylian Hazard játékjogát.