Június végén számoltunk be arról, hogy nem úgy sikerült a nyári szünet az újpesti csapatkapitány, Litauszki Róbert számára, ahogy azt előzetesen eltervezte: a kislánya kórházba került a ciprusi nyaralásuk végéhez közeledve, mivel olyan fertőzést szedett össze, amely agyvelőgyulladáshoz vezetett.

Szerencsére ez az egész szörnyűség már a múlt, egy nagyon rossz emlék. Nem hagytak Lián nyomot a történtek, nem veszünk észre különösebb traumát rajta, ugyanolyan életvidám, mint korábban – kezdte a Blikknek a lila-fehérek csapatkapitánya, Litauszki Róbert.

Litauszki és felesége, Dóra örül, hogy a kis Lia jobban van – Fotó: www.instagram.com/litauszki_robert5

Mint írják, a kislány egy ideig beszélni és járni sem tudott, s 40 fokos lázzal küzdött. A budapesti Szent László Kórház infektológiai osztályán kiderítették, rota enkefalitisz vírussal fertőződött, ez okozta az agyvelőgyulladást.

Szteroidos kezelés segített rajta, egy hét után újra képes volt beszélni, tíz nap után járni is. A focista a feleségével két és fél hetet töltött a kórházban a gyermeke mellett.

Két-három hétig nem mehetett közösségbe, otthon kellett lábadoznia a négy fal között, de ez már óriási előrelépés volt a kis kórházi szobához képest. Jól érezte magát a megszokott környezetben, kontrollvizsgálat után pedig engedélyt adtak rá, hogy az élete visszatérhessen a régi kerékvágásba, találkozhasson másokkal, például a barátaival – mondta lapnak, majd hozzátette, szeptember végén lesz egy átfogó kontroll, amely során megnézik, van-e szövődmény az agyban, vagy felléphet-e keringési probléma.

Árverésre készül

Litauszki nem győzött köszönetet mondani az orvosoknak és ezért a munkájuk megsegítésére jótékonysági kezdeményezést indított: valamennyi NB I-es csapat egy játékosai által aláírt mezt ajánl fel licitre, az adományokból a kórházat támogatják.

Mindenképpen szerettem volna valamiféle segítséget nyújtani, mert az orvosok nagyon profi módon végezték a feladatukat, és végig úgy éreztem, jó kezekben vagyunk.

Ha akár egy ember miattunk utánaolvas, milyen fontos a védőoltás a rotavírus ellen, már elértük a célunkat – tette hozzá a védő, akinek a kislánya már nagyon várta az édesapja első bajnokiját, imád mérkőzésekre járni, ahol lelkesen szurkol.

Újpest: Kérdésessé vált a csapatkapitány játéka a Kisvárda ellen