A spanyol és északmacedón sajtóhírek szerint a Real Madrid a balkáni válogatott Németország elleni, (idegenben!) 2-1-re megnyert vb-selejtezőjét követően állítólag konkrét lépéseket is tett már Enis Bardhi megszerzése érdekében. Az infosport.mk is arról számolt be, hogy

Európa legsikeresebb klubcsapata 40 millió eurós ajánlatot tett a Levanténak a 25 éves középpályásért, aki a nyáron költözhetne a Santiago Bernabeu Stadionba.

Ez az összeg elég is lehet ahhoz, hogy a valenciai klub lemondjon egyik legjobbjáról.

Hozzáteszik, hogy két angol klub, az Arsenal és a Newcastle United is megkereste már a spanyolokat egy 25-25 millió eurós ajánlattal, de az nem volt elég meggyőző a csapat vezetőinek.

Amennyiben az üzlet valóban létrejönne, Bardhi nagyjából négy év alatt juthatna el az NB I-től a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb csapatáig.

A középpályás 79 magyar élvonalbeli találkozón szerzett 19 gólt és 10 asszisztot követően, mintegy 1,5 millió euróért igazolt el 2017-ben Újpestről, ahol közönségkedvencnek számított.

A La Ligában azóta 109 találkozón 20 gól és 10 gólpassz a mérlege. A korábbi hírek szerint egyébként a budapesti lilák már nem kapnának pénzt esetleges továbbértékesítéséből.

Egy korább interjúnk Enis Bardhival:

“Amikor megláttam a cikket, nem hittem a szememnek” – Bardhi a válogatottról, a Fradiról és az NB I pitbulljáról