Mint arról beszámoltunk, a Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjében az NB II-es MTK hazai pályán ugyan 3-2-re legyőzte az Újpestet, de idegenben lőtt több góllal a lilák jutottak az elődöntőbe.

A Nemzeti Sport és az  M4 Sport információi szerint ugyanakkor nem biztos, hogy ezzel véget ért a párharc, sőt. A vendégek ugyanis a szabályokban rögzített maximális öt nem EU-s állampolgár helyett hatot neveztek a kezdőjükbe a hazaiak szerint. A lilák szerint egyikük „futballmagyarnak” számít, viszont az MTK-sok állítása alapján ez csak a bajnoki küzdelmekre igaz, a kupára nem.

Az Újpest a montenegrói Mijusko Bojoviccsal, a bosnyák Dzenan Burekoviccsal, a mali Alassane Diallóval, a két nigériaival, Owodobo Obinnával és Vincent Onovóval, valamint a szerb Branko Pauljeviccsel (ő kettős állampolgár, így EU-snak számít) és  Filip Pajoviccsal a kezdőben állt ki az MTK ellen. Utóbbi a lilák szerint – miután hat éve futballozik Magyarországon és nem sokkal 18. születésnapja után, 2011 nyarán kötötte első itteni szerződését a Videotonnal – futballmagyar, de a versenykiírás szerint

az kerül besorolásra a hazai labdarúgók csoportjába, aki (…) 21 éves kora alatt egy vagy több MLSZ tag sportszervezetben legalább 3 évet egyben vagy megszakításokkal igazolt játékos volt. Így Pajovic EU-n kívülinek számíthat.

Az Újpest papíron a Balmazújvárossal találkozna a kupa elődöntőjében, de úgy tűnik, hogy zöldasztalnál folytatódik még a fővárosi negyeddöntő.

FRISS: Reagált az Újpest az óvás hírére – komoly fordulatot hozhat a bejelentés!